Fantacine.com

Bone Cancer strålebehandling

Bone kræft er dannelsen af ​​kræftceller på eller inde nogle områder af skelettet. De fleste forekomster af knoglekræft er metastatisk, hvilket betyder, at kræften oprindeligt stammer i en anden del af kroppen og har nu spredt sig til knoglen. Men der er potentiale, men relativt sjældne, at udvikle en primær form af sygdommen. Når dette er tilfældet, er kræften normalt ses i voksende knoglevæv eller brusk. Uanset oprindelsen eller dannelse, strålebehandling er en tilstand af pleje til rådighed til behandling af sygdommen.

Stråling

Med denne form for behandling, er de eksterne stråler af ioniserende energi fokuseret direkte på "target væv" af de berørte knogler. Som den energi trænger ind i huden, det gennemborer de unormale celler skader deres genetiske make-up. Dette kan enten dræbe kræftcellerne over tid eller forhindre dem i at dividere og dermed hindrer kræft vækst.

Den type og dosis af stråling administreret afhænger i høj grad af, hvilken type kræft du beskæftiger sig med samt dens placering, især når nærliggende organer kan blive beskadiget af strålingen. For nogle mennesker, vil de gå igennem en form for strålebehandling kendt som ekstern strålebehandling, hvilket er en procedure, hvor en stråle af stråling, sædvanligvis et røntgenbillede, er rettet på tumoren dagligt i op mod to måneder.

For andre, intensitet moduleret strålebehandling, også kendt simpelthen som imrt, anvendes til behandling af kræft. I denne form for strålebehandling, er en præcis stråle (omkring omkredsen af ​​en blyant) administreres i en forholdsvis høj dosis uden at påvirke meget af det omkringliggende væv. Det er ofte bruges med maligne tumorer, der findes på rygsøjlen eller i sværere at nå steder i kroppen.

Adjungeret Behandling

Begge ekstern strålebehandling og intensitet moduleret strålebehandling anvendes almindeligvis som former for supplerende behandling, men kan også i nogle tilfælde anvendes som den eneste form for terapi eller palliativ behandling (som i det væsentlige anvender stråling for at mindske smerte eller andre symptomer på sygdommen). Ved anvendelse i kombination med en anden form for behandling, kan strålingen indgives enten før eller efter operationen. I disse situationer er tumoren skrumpet i størrelse før kirurgi udføres for at fjerne det syge væv eller eventuelle tilbageværende kræftceller dræbes efter fjernelse af tumoren.

Ekstern strålebehandling kan også anvendes i forbindelse med kemoterapi. Og meget gerne med kirurgi, er stråling administreres enten før eller efter anvendelsen af ​​kemo lægemidler til bedre behandling af kræft.


        

Udgiv min kommentar