Fantacine.com

Hvorfor er nogle Tumorer Malign & Nogle Benign?

Som kræftceller vokse og dele ud af kontrol, kan de påvirke nærliggende organer. Hvis en tumor påvirker nærliggende væv ved at invadere og ødelægge dem, er tumoren siges at være malign. Tumorer, der ikke ødelægger det omgivende væv anses for at være godartede, selv om de kan fortrænger og påvirke den korrekte funktion af nærliggende organer.

Kræft Spread

Kræft opstår, når celler er i stand til at kontrollere deres vækst og deling. Som kræft cellemasse, kendt som en tumor, vokser, kan det have en indvirkning på nærliggende væv eller organer. Hvis kræftceller rejse til andre dele af kroppen, en handling kaldet metastase, kan en ny tumor vokse i et andet sted end det oprindelige.

godartede tumorer

Godartede tumorer er de tumorer, der ikke truer livet for patienten. Disse tumorer vokser ikke ud over deres placering, og deres celler ikke rejse til andre dele af kroppen. Dog kan godartede svulster forårsage nogle sygdom, når de blander sig i den normale funktion af nærliggende organer ved at dyrke i størrelse.

Typer af godartede tumorer

Modermærker på huden er en type af godartet tumor. Andre godartede tumorer, ligesom livmoderhalskræft fibroids, kan forårsage smerte og ubehag. Stadig andre godartede tumorer kan fortrænge vigtige organer, ligesom hjernen. Og så er der tumorer i kirtler, der kan forårsage en forøgelse i frigivelsen af ​​hormoner i blodbanen. Selv med disse komplikationer, vil de godartede tumorer bo på det sted, hvor de stammer fra.

maligne tumorer

Ondartede tumorer er de tumorer, hvis celler spredt ud over grænserne for tumoren. De kræftceller spredt sig til nærliggende væv og fortsætter multiplicere der, der forårsager ødelæggelse af væv og organer, de invaderer. I modsætning benigne tumorer, celler af maligne tumorer skabe nye maligne tumorer andetsteds.

Typer af maligne tumorer

Almindelige maligne tumorer indbefatter tumorer i både vitale og ikke-vitale organer. For eksempel brystvæv er ikke afgørende, men maligne tumorer i bryst metastaserer og forårsage maligne tumorer i vitale organer som lunger eller hjerne. Uden den rette behandling, vil maligne tumorer sandsynligvis blive dødbringende.


        

Udgiv min kommentar