Fantacine.com

Hvordan at tage sig af sår

Hvordan at tage sig af sår


Nedskæringer og skrammer kommer i alle former og størrelser. De er en del af livet og nogle gange de bliver overset, når du har travlt. Alle typer af sår, men har brug for pleje for at forebygge infektion og hastighed healing. Ikke behandles, kan et lille sår blive en større og mere vedholdende sår, der har brug for en læge opmærksomhed. Forkæl dine sår med lidt opmærksomhed, og du vil være tilbage til normal på ingen tid.

Instruktioner

1 Stop nogen blødning. Nedskæringer, skrammer og andre sår normalt stoppe blødninger på egen hånd, men hvis din ikke gør det, lægge pres på såret med en ren klud. Hvis blod begynder at suge gennem klædet, placere en anden klud over den første. Hold på plads, indtil blødningen stopper.

2 Rengør området grundigt. Skyl såret med koldt vand for at fjerne snavs eller skidt. Hold såret under rindende vand, hvis du kan. Brug en pincet til at fjerne eventuelt resterende snavs, hvis det er nødvendigt. Rens huden omkring sårene med mild sæbe og vand.

3 Påfør et antibiotikum salve på såret, hvis det ønskes. Disse salver bekæmpe infektion.

4 Beskyt såret. Hvis såret er i et område, der vil få beskidte fra brug eller blive irriteret af tøj, lægge en bandage over det. Sår heler hurtigere, uden bandager men bandager forhindre snavs i at forårsage infektioner. Udskifte bandage gang om dagen, eller når den bliver snavset. Sove uden en bandage, hvis muligt.

5 Lad såret ånde, når det danner en sårskorpe. Må ikke anvendes flere salver eller bandager, når dine sår skorper. Det vil helbrede hurtigere med udsættelse for luft.

TIPS

  • Undgå at ridse såret. Dette forsinker kun healing.
  • Hvis du bruger en pincet til at fjerne snavs fra et sår, sættetid tips i alkohol først at sterilisere dem.
  • Hvis blødningen ikke stopper efter anvendelse pres på såret i et par minutter, søge lægehjælp.
  • Hvis du får feber i løbet af 101 grader F, ringe til din læge.
  • Brug ikke antiseptiske midler direkte på såret, fordi de kan irritere og forhindre helbredelse.
  • Kontakt din læge, hvis du bemærker usædvanlige rødme, hævelse eller dræning i forbindelse med såret.

        

Udgiv min kommentar