Fantacine.com

Historien bag organdonation

Historien bag organdonation


Organdonation og transplantationer forekommer almindeligt på hospitaler i dag. Læger undersøgt muligheden for organtransplantation mere end et århundrede siden, men kun seneste fremskridt har gjort denne livsvigtige procedure en realitet.

Historie

Wien Medical School udførte de første nyretransplanterede eksperimenter på dyr i 1902, men den første vellykkede menneskelige nyretransplantation skete ikke før 1954, i henhold til Stanford University. Senere opdagelser af både immundæmpende medicin og immun matchning mellem donorer og modtagere forårsagede transplantationer til at blive mere succesfuld i 1960'erne.

Betydning

Når immundæmpende medicin og typen matching blev tilgængelige, læger forsøgt mange flere organtransplantationer. En hjertetransplantation den 3. december 1967 havde midlertidig succes, ifølge Wired Magazine, men patienten døde senere på grund af hans svækket immunsystem. Indtil 1980'erne og opdagelsen af ​​cyclosporin, et bedre lægemiddel, organdonation havde stadig en forholdsvis lav succesrate.

Overvejelser

Ifølge OrganDonor.gov, mange mennesker vente i lang tid for donororganer, og nogle dør, mens de venter. Minoriteter har en særlig mangel på organer til transplantation. Tilmelding på statens registreringsdatabasen for organdonation vil gøre en persons organer til rådighed for dem, der har behov, hvis denne person dør pludselig i en ulykke.


        

Udgiv min kommentar