Fantacine.com

Om Hodgkins sygdom

Hodgkins sygdom er en form for kræft, som påvirker lymfesystemet. Sygdommen forårsager lymfevævet til at vokse unormalt og undertiden spredes til de omkringliggende områder. Med tidlig behandling, succes kurere Hodgkins sygdom er meget høj. Thomas Hodgkin, den britiske læge sygdommen er opkaldt efter, først beskrevet Hodgkins sygdom i 1832 og skrev om de egenskaber, der gjorde det anderledes end andre lymfomer.

Symptomer

Symptomer på Hodgkins sygdom omfatter hævelse af lymfeknuder i nakken, armhule, og lysken, der ikke er smertefuldt, kløende hud, og influenzalignende symptomer som feber, kulderystelser, træthed, nattesved, vægttab og manglende appetit.

Diagnose

Hodgkins sygdom er normalt diagnosticeres med ved biopsi hvor et lille stykke af inficeret væv ekstraheres og undersøges for at bestemme årsagen. Andre procedurer, der anvendes til påvisning af Hodgkins sygdom kan omfatte røntgen, MRI, PET og CAT scanninger, knoglemarvsbiopsi, blodprøver og radioaktivt Gallium scanning, som fortæller områder i kroppen, hvor sygdommen er til stede.

Niveauer

De medicinske brug samfund stadier til at beskrive sygdommens sværhedsgrad. Stage 1 betyder kun en lymfeknude eller et enkelt organ er inficeret. Stage 2 betyder kræft er til stede i to knudepunkter, men er kun i en del af kroppen: over eller under mellemgulvet. Stage 3 betyder kræft er til stede i lymfeknuder i dele af kroppen over og under membranen, men har ikke spredt sig til omkringliggende organer. Fase 4 er den mest avancerede og midler Hodgkins kræft er til stede i lymfeknuder og andre områder, såsom lever og knoglemarv.

Risikofaktorer

Folk, der har haft Epstein-Barr-infektion, HIV eller AIDS, eller noget, der undertrykker immunsystemet er i større risiko for at udvikle Hodgkins sygdom. Mænd og enhver med en søskende, der har Hodgkins sygdom er også større risiko, sammen med dem i alderen 15 og 40, eller over 55 år.

Behandling

Stråling er den mest almindelige behandling, når Hodgkins sygdom er begrænset til et område af kroppen. De lymfeknuder, der allerede er inficeret, og det næste afsnit af knuder, der udstrålede. Længden af ​​behandling afhænger af sværhedsgraden af ​​sygdommen.
Kemoterapi er behandling anvendes, når Hodgkins sygdom har spredt sig til mere end et afsnit af lymfeknuder og andre organer.
Den sidste behandlingsforløb for tilbagevendende infektion er høje doser af kemoterapi, knoglemarvstransplantation, og stamcelletransplantation.

Overvejelser

Høje doser af kemoterapi ødelægger knoglemarven, så knoglemarv og stamceller er taget fra individet før kemo behandling og lagres til brug bagefter. Risici i forbindelse med regelmæssige doser kemoterapi indbefatter lunge, hjerte og lever skader og leukæmi. Stråling indebærer risikoen for at udvikle bryst- eller lungecancer. Piger og kvinder under 30 er ikke tilladt at have strålebehandling, fordi risikoen for brystkræft er for høj.


        

Udgiv min kommentar