Fantacine.com

Hormon-Regulering funktioner i leveren

Hormon-Regulering funktioner i leveren


Ifølge University of Southern California afdeling af kirurgi, leveren udfører mere end 400 funktioner afgørende for kroppens generelle sundhed på daglig basis. En af leveren væsentligste ansvarsområder er hormon regulering.

Synthesis

Leveren er ansvarlig for syntese vigtige hormoner, kroppens "kemiske budbringere," hvilket betyder, at den behandler kemiske forbindelser, så kroppen kan bruge dem som essentielle proteiner, syrer og fedtstoffer.

sekretion

Leveren er ansvarlig for at udskille de nødvendige hormoner ind i blodbanen og spiller en afgørende rolle i koncentrationen af ​​blodsukker. Leveren er også ansvarlig for at udskille aminosyre proteiner, såsom hepcidin og angiotensin, som er afgørende for et velfungerende immunsystem og blodcirkulationen.

Elimination

Leveren eliminerer hormoner gennem galde eller urin, således at en overflod af visse hormoner, såsom androgen og østrogen, ikke ophobes i kropsvæv og forårsage unormale vækster, såsom uterine fibromer og cyster i æggestokkene og bryster.

trombopoietin Production

Trombopoietin (TPO) er et protein hormon, der produceres af leveren. Dette hormon er afgørende for produktion af knoglemarvsceller og deres differentiering til blodplader som er afgørende for blodstørkning.

Sammenbrud

Leveren er ansvarlig for at nedbryde insulin, hæmoglobin og andre hormoner, ud over at nedbryde toksiner og omdanne ammoniak til urinstof.


        

Udgiv min kommentar