Fantacine.com

Kost for prostatakræft og stigende PSA

PSA, eller prostata-specifikt antigen, er et protein produceret i prostata. Forhøjede niveauer af PSA kan være et forvarsel om cancer i prostata, og dermed en prøvning er udformet til at teste PSA niveauer ved hjælp af blodprøve. Der er mange valg af fødevarer, for at undgå og at omfavne, for dem, der forsøger at forhindre prostatakræft ved at bekæmpe stigende PSA niveauer.

Fødevarer for at undgå

Før du ansætter en ny kost til fremme af god prostata sundhed, skal du først skåret ud fødevarer, der skader og fremme prostatakræft vækst. Undgå animalsk fedt ved at fjerne rødt kød og mælk med højt fedtindhold og oste. Disse fødevarer indeholder betydelige mængder af LDL (low-density lipoprotein) kolesterol, også kendt som "dårlige" cholesterol, som fremmer en usund løft i testosteron, som på sin side forårsager tumorer til at danne. Også strejke fedtsyrer fra din kost i form af stegte fødevarer, bagværk og forarbejdede måltider, som alle disse fødevarer fremmer tumorvækst.

Foods til at nyde

Hver sund kost bør begynde med grønne, bladgrøntsager, da de beskytter kroppen mod kræft ved at holde dit fordøjelsessystem sundt, så toksiner kan blive ordentligt skubbet ud fra kroppen. Tomater, herunder tomatprodukter såsom ketchup og tomat saucer, indeholder lycopen, som hjælper kroppen med at bekæmpe kræft. Soja, hvidløg og Omega-3 fiskeolier findes i laks og ørreder også fremme gastrointestinal sundhed. Men hvis du vælger at spise fisk, husk at bage eller kapre som stegning vil indføre højt kolesteroltal olier i din kost, der vil sabotere eventuelle fordele, du vil nyde fra indarbejde Omega-3 fedtsyrer.

Kalorier og Forbehold

Når du planlægger en kost for at reducere PSA niveauer og bekæmpe prostatakræft, hvor meget du lægger på din tallerken er næsten lige så vigtigt som hvad du lægger på din tallerken. Begrænse kalorier ved at reducere portioner til en passende størrelse. Hvis du er for fuld til at afslutte et måltid, din portion er nok for stor. Overskydende spise kan forårsage syre refluks og andre fordøjelsesforstyrrelser lidelser, der kan efterlade dig mere sårbar over for prostatakræft. Rådfør dig med din læge, før du begynder din nye kost, da han kan have andre ideer til dig at overveje baseret på dine specifikke helbredstilstand.


        

Udgiv min kommentar