Fantacine.com

Stoffer, der forårsager Alopeci

Stoffer, der forårsager Alopeci

androgen alopeci

Alopecia er den medicinske betegnelse for hårtab. Androgen alopeci er hårtab, der er resultatet af omdannelsen af ​​testosteron til en androgen kaldet dihydrotestosteron (DHT), der interfererer med hårvækst. Denne form for hårtab kan forekomme naturligt i både mænd og kvinder, og er den proces bag mandlig skaldethed. Men androgen alopeci kan også skyldes brugen af ​​kunstige steroider og hormonbehandling. Alopecia ikke forekommer hurtigt, men hvis testosteronniveau i kroppen forbliver forhøjet, kan resultatet blive forøget omdannelse til DHT og i sidste ende hårtab.

Anagen Effluvium

Den medicinske betegnelse for hårtab, der skyldes stoffer er anagen effluvium. Den mest almindelige årsag til anagen effluvium er narkotika, der er forbundet med kemoterapi. Adriamycin, en komponent i CAF kemo behandling forårsager komplet hårtab på hovedet, og nogle gange af øjenbryn og øjenvipper så godt. Methotrexat, Cytoxan og 5-fluorouracil årsag delvis hårtab hos nogle kræftpatienter, men ikke i andre. Taxol forårsager fuldstændig hårtab over hele kroppen. I modsætning til androgen alopeci, anagen effluvium vender hurtigt til normal hårvækst efter brug af narkotika ophører.

Antikoagulantia, Antithyroids, og andre

Lægemidler, der fortynder blodet, kaldet antikoagulantia, kan også forårsage hårtab. Heparin, et fælles antikoagulant, kan resultere i hårtab i så lidt som seks til seksten ugers brug. Hyperthyroid betingelser og lægemidler, der behandler dem (antithyroids) kan resultere i hårtab på grund af deres indvirkning på omdannelse af testosteron til DHT. Alle antikoagulanter og antithyroids har potentiale til at forårsage hårtab. En række andre lægemidler har hårtab som bivirkning hos en lille procentdel af brugerne. Lithium, et antidepressivt, forårsager alopecia hos omkring 15 procent af patienterne. Beta-adrenoceptor antagonist, anvendes til behandling af hypertension, kan også resultere i hårtab.


        

Udgiv min kommentar