Fantacine.com

Crohns sygdom Symptomer & behandling

Crohns sygdom er en form for inflammatorisk tarmsygdom. Sygdommen udvikler sig ofte langsomt og har ingen helbredelse, men behandlinger er tilgængelige. Ifølge Mayo Clinic, kan Crohns sygdom oppiske foring af fordøjelseskanalen. Dette vil igen, kan føre til alvorlig diarré og mavekramper, hvis sygdommen ikke behandles effektivt.

Symptomer

Symptomer på Crohns sygdom kan pludselig forekomme. Hyppige anfald af diarré kan påvirke søvn og daglige rutiner. Abdominale kramper kan også forekomme; hvis Crohns sygdom er alvorlig, kan den kramper føre til kvalme og opkastning. Andre symptomer omfatter blod i afføringen, mavesår, vægttab og nedsat appetit.

fistler

En anden komplikation af Crohns er udvikling af en fistel, en forbindelse mellem et organ, tarm eller en anden struktur. Ifølge Mayo Clinic, en fistel også kan grave sig ned gennem huden. Desuden kan fistler skabe en byld, som er et sår, der bliver opsvulmet og fyldt med pus.

andre symptomer

Svær Crohns sygdom kan forårsage feber og træthed. Gigt og betændelse i øjnene kan også udvikle. Hudlidelser og betændelse i lever og galdeveje også er almindelige. Børn med Crohns kan udvikle langsommere end deres jævnaldrende, med forsinket vækst og seksuel udvikling. Til tider kan Crohns patienter gå lange perioder uden at opleve nogen skadelige virkninger. På andre tidspunkter, kan symptomerne være tilbagevendende.

Årsager

Det var engang troede, at stress eller kost var de underliggende årsager til Crohns. Ifølge Mayo Clinic, 20 procent af patienterne har en relativ med sygdommen. Genetiske mutationer er en af ​​de skyldige i at forårsage Crohns. Et gen kaldet NOD2 / CARD15 forekommer hyppigere hos personer, der udvikler Crohns. En kompromitteret immunsystem også kan være en faktor. Når kroppen forsøger at bekæmpe en infektion, bliver din fordøjelseskanalen betændt som et resultat, som kan føre til symptomerne forbundet med sygdommen (se "Referencer" nedenfor).

Compliations

Over tid kan Crohns patienter udvikler alvorlige komplikationer, herunder en forhindring inden tarme, fejlernæring, revner (revner i anus eller omkring anus) og galdesten. Ifølge Mayo Clinic, kan Crohns øge risikoen for at udvikle coloncancer. Men denne risiko er stor, hvis en patient har lidt af Crohns i mindst 10 år, og hvis sygdommen har spredt gennem hele tyktarmen.

Behandlinger

Læger kan tilbyde flere typer af behandlinger for at hjælpe med at lindre Crohns symptomer. Anti-inflammatoriske lægemidler, såsom sulfasalazin og Mesalamine, kan ordineres. Lægemidler såsom immunsystemet undertrykkere kan hjælpe med at forhindre immunsystemet fra at målrette fordøjelsessystemet væv. Som et resultat, betændelse i intestinale lektioner tarmkanalen. Antibiotika kan hjælpe med at helbrede fistler og reducere ophobning af skadelige bakterier i tarmene. Anti-diarré medicin, såsom psyllium pulver, kan lindre symptomer, også. Der er andre muligheder for behandling af sygdommen; en læge kan lokalisere en effektiv behandling planen.


        

Udgiv min kommentar