Fantacine.com

Lithium & nyresten

Lithium & nyresten


Når patienter, der tager lithium udvikler nyresten, kan de spørge, om deres medicin er årsagen. Nogle læger mener, lithium forårsager ikke nyresten, men lithium er kendt for at have andre effekter på nyrerne.

Lithium bruges ofte som et stemningsstabiliserende lægemiddel til sygdomme som bipolar lidelse. Patienter, der tager lithium, skal have deres blod kemi testes regelmæssigt, fordi alvorlige bivirkninger fra stoffet kan forekomme.

Lithium Kemi og nyresten

Lithium første anvendelse som et lægemiddel, i 1859, var faktisk en behandling for gigt og nyresten. Urinsyre krystaller er årsag til gigt og én type nyresten. Når lithium mødes urinsyre krystaller, kan det opløse dem. Læger måtte opgive denne behandling, da de opdagede, at de doser af lithium, som kunne opløse krystallerne var så høje, at de forårsagede lithium forgiftning.

Toksicitet i kroppen

Lithium kan være giftige, og en anslået 10.000 tilfælde af lithiumforgiftning forekomme om året i USA. Kronisk toksicitet (forårsaget ved at tage normale eller svagt store doser af lithium over en lang tidsperiode) kan omfatte flere typer af nyreskade. Fordi lithium forstyrrer kroppens naturlige anti-diuretisk hormon, kan det forringe vand re-absorption, få kroppen til at udskille for meget vand.

Andre nyre lidelser forårsaget af lithium omfatter kronisk tubulointerstitiel nefritis, nefrotisk syndrom og distale renal tubulær acidose.

Mulige årsager

Distal renal tubulær acidose, en kendt effekt af kronisk lithium toksicitet, interfererer med nyrerne mulighed for at indsamle syrer i urinen. Resultatet er, at blodet er for surt. Have for meget syre i blodet kan forårsage knoglesygdomme, andre nyresygdomme og nyresten. Dette kan være grunden til folk, der tager lithium i lang tid kan udvikle nyresten.

Forebyggelse

Når nogen tager lithium, bør hans læge kontrollere blodets indhold af lithium regelmæssigt. Blod niveauer fra 0,6 til 1,2 mmol / L anbefales til korrekt behandling. En læge bør afgøre den laveste dosis af lithium, der behandler symptomer, fordi højere niveauer bære flere risici for nyreskader.

Lægen bør også tjekke nyrefunktion regelmæssigt for at sikre, at de fungerer korrekt. Hun skal arbejde med en nephrologist om muligt ifølge Dr. James W. Jefferson, professor i psykiatri ved University of Wisconsin, Madison, nævnt i en "klinisk psykiatri News" 2002 artiklen.

Alternativer til Lithium

Anti-epileptisk medicin, såsom Tegretol og Depakote, også kan anvendes til behandling af bipolar lidelse og kan være et effektivt alternativ behandling med lithium. En patient, som tager lithium kan tale med sin læge om at tage disse eller andre medikamenter i stedet for lithium.


        

Udgiv min kommentar