Fantacine.com

Typer af Blære Katetre

Blære katetre anvendes til dræning af blæren eller opsamler urinprøver. Blære eller urinkatetre (hule rør) kan bruges af både kvinder og mænd. De fås i forskellige størrelser, materialer (silikone, teflon, latex) og typer (Foley kateter, siddende kateter, intermitterende kateter og suprapubisk katetre). Lang tids brug af visse katetre kan forårsage komplikationer, ifølge National Library of Medicine.

Foley-kateter

Foley kateter er et lille sterilt rør indsat inde i blæren og bruges til at dræne urin, ifølge National Library of Medicine. Sterilt vand anvendes til at oppuste blød plast eller gummi spids, ligesom en ballon, til at holde kateteret på plads. Foley kateter kan efterlades inde i blæren for så lidt som et par timer eller i flere uger.

indlagt kateter

En langsigtet indlagt kateter kan efterlades på plads i en længere tidsperiode og er fastgjort til en pose til opsamling af urin. Iboende katetre har to typer af dræning poser: et ben taske og en ned drain (stor dræning enhed). Et ben pose er en lille enhed, som er fastgjort til benet med en elastik. Normalt er det slidt hele dagen og diskret passer under din nederdel eller dine bukser, hvilket gør det nemt at tømme i toilettet. Den ned drænpose anvendes i hele natten og kan placeres på gulvet eller hænges på sengen.

Intemittent Kateter

Katetre, der kun behov for lejlighedsvis kaldes kortsigtede (intermitterende) katetre. Når du bruger denne type kateter, er du lært at selvkaterisation (indsæt kateter) dig selv og dræne urin fra blæren når det er nødvendigt. En ekstern enhed er ikke påkrævet til denne type kateter. Visse mennesker kan have fordel af en intermitterende kateter, ligesom kvinder efter gynækologiske kirurgi procedurer, en person med en sygdom i nervesystemet, eller mænd med forstørret prostata, som anført af National Library of Medicine.

suprapubic Cystostomy

En suprapubisk cystostomy kateter foretrækkes ofte hos mennesker med skader eller forhold, der begrænser hånd bevægelse, som anført af Internet Tidende Familie praksis. Det er indsat over skambenet, gennem maven og placeres direkte ind i blæren. The National Library of Medicine, at en suprapubisk kateter skal placeres i den rigtige område ved en urolog. Denne proces udføres sædvanligvis under et kontor procedure eller ambulant kirurgisk procedure.

kateter Komplikationer

Ved brug af en blære kateter, er det muligt for komplikationer at forekomme. Urinvejsinfektioner, nyre infektioner, blæresten, forstoppelse, skade på urethrae og blod i urinen er komplikationer som følge af langvarig brug af en blære kateter. Ifølge National Library of Medicine, kan blærekræft også udvikle efter flere års brug af en blære kateter.


        

Udgiv min kommentar