Fantacine.com

Receptpligtig medicin, der kan forårsage grå stær

Receptpligtig medicin, der kan forårsage grå stær


Grå stær er en uklarhed af linserne i dine øjne, som gør det ud som om du sidder bag et røgslør. Skyen kommer fra en ophobning af protein på din linse. Grå stær generelt udvikle jævnt i begge øjne på samme tid. Lægerne ved ikke præcis, hvad der forårsager grå stær, men en række risikofaktorer spiller en rolle for, om grå stær vil udvikle sig i dine øjne. En af disse risikofaktorer er så enkel som den receptpligtig medicin du tager.

Steroider

En af receptpligtig medicin med en høj risiko for at forårsage grå stær er steroider. Receptpligtige steroider er almindeligt ordineret som anti-inflammatoriske lægemidler, undertiden langt sigt for autoimmune sygdomme som Crohns sygdom, ulcerativ colitis eller lupus. En 1960 undersøgelse offentliggjort i Journal of American Medical Association viste 75 procent af voksne, der tog 15 milligram eller mere pr dag i den recept steroid prednison i mere end et år udviklet grå stær. Jo højere dosis af recepten steroid medicin og de længere patienter tog det, jo mere sandsynligt var at udvikle katarakt.

Antibiotika

Mange antibiotika gøre dine øjne mere følsomme over for lys, som kan være grund nok til at linke grå stær risiko for dem. Sulfa antibiotika især show vis indikation, de kan bidrage til udviklingen af ​​grå stær, selv om der er behov for mere forskning på dette område for at bekræfte forskernes teorier.

Orale antibiotika ikke den eneste form vist sig at forårsage grå stær. Selv inhaleret antibiotika, som dem der bruges til behandling af astma, kan forårsage grå stær.

psoralener

Læger ordinere psoralener og andre lignende stoffer til patienter, der lider af hudsygdomme som psoriasis. Psoralener er generelt ordineres med lysterapi. Store mængder lyseksponering, især ultraviolet lys, er kendt for at forårsage katarakter, så det er muligt at kombinationen af ​​psoralener og lys terapi er, hvad der forårsager en øget risiko for grå stær.

beroligende

En række undersøgelser viser, receptpligtig beroligende at være en væsentlig risikofaktor for grå stær. En undersøgelse foretaget i North Carolina links specifikt beroligende anvendelse og eksponering for sollys. Forskere mener, lysfølsomhed forårsaget af beroligende midler kan bidrage til grå stær.

antipsykotiske lægemidler

Nogle antipsykotiske lægemidler også øge risikoen for grå stær, især Thorazin. Læger ordinere Thorazine for sedation lejlighedsvis, men oftere for sygdomme som skizofreni. Forskerne er ikke klar over, hvorfor nogle antipsykotika synes at øge risikoen for grå stær, hvilket indikerer, at mere forskning er nødvendig.


        

Udgiv min kommentar