Fantacine.com

Tidlige asbestose symptomer

Asbest er et naturligt forekommende silikat mineral, der engang blev brugt som isolering. Det er nu kendt for at være giftige, der forårsager alvorlig sygdom, såsom asbestose i mennesker, der arbejder direkte med det, eller produkter, der indeholder det. Asbestose, også kendt som "diffus lungefibrose," er en tilstand i lungerne forårsaget af lunge ardannelse. Det kan ikke vise nogen umiddelbare symptomer, men 10 til 40 år ned linjen, kan alvorlige lungeproblemer begynde at dukke op.

Stakåndet

Åndenød (dyspnø) er den mest almindelige og typisk det første symptom på asbestose skal vises. Det kan tage 10 år eller mere for dette symptom til rent faktisk at dukke op, men når det sker, er det gradvist forværres. Åndenød kan i første omgang komme efter ekstrem anstrengelse, men med tiden kan det ske, med næsten ingen indsats på grund af arvæv opbygge i lungerne. Dette symptom kan blive meget smerteligt for patienten.

vedvarende hoste

En vedvarende hoste er et symptom, der ofte forstyrrer en asbestose patient evne til at spise og sove godt. Denne hoste kan medføre brystsmerter, og det ofte kommer med øget opspyt. Sputum kan også blandet med blod.

Mistet appetiten

Symptomer som vedvarende hoste kan forårsage en asbestose lide at miste sin appetit. Nogle ofre har sagt, at de har problemer med enkle synke funktioner, der forårsager spise for at blive smertefuldt. Tab af appetit kan korrelere med vægttab, en anden potentiel symptom på asbestose.

Trykken for brystet

Den arvæv (fibrose), der efterhånden hober sig op i lungerne af en person med asbestose kan medføre, at ham til at føle trykken i brystet. Han kan tro, at han lider af en hjertesygdom eller endda føle, at han er at have et hjerteanfald, men dette er ikke tilfældet. Den arvæv, der danner med asbestose er ikke så bøjelig som regelmæssig lungevæv; det er derfor ikke i stand til at udvide sig godt med inhalation.

køller Fingers

Clubbing af fingre er en sjælden symptom, der kan præsentere sig selv i fremskredne asbestose stadier. En finger betragtes som "køller", når spidsen er fortykket og neglen er buet. Nogen med uforklarlig finger clubbing bør få lægehjælp så hurtigt som muligt, fordi det ofte indikerer en alvorlig pulmonal lidelse.

Outlook

Der er ingen kur for asbestose, undtagen ved transplantation af lungerne. Læger kan også give symptomlindring såsom vejrtrækning medicin og supplerende ilt. Svær arvævsdannelse kan løses ved kirurgisk fjernelse og biopsi. Det er vigtigt ikke ignorere tegn på asbestose, da det kan føre til andre medicinske komplikationer såsom forhøjet blodtryk og i sidste ende hjertesvigt. Hvis du har en mistanke om, at du bor eller arbejde omkring asbest, fjerne dig selv fra miljøet og gøre din forskning hurtigst muligt for at undgå yderligere lungeskade nede ad vejen.


        

Udgiv min kommentar