Fantacine.com

Guillian Barre syndrom & forhøjet bilirubin

Guillain-Barre syndrom og forhøjede bilirubin niveauer er ikke på nogen måde er forbundet. Faktisk er forhøjede bilirubin niveauer associeret med Gilberts sygdom, en sygdom, der påvirker den måde, bilirubin behandles af leveren.

Definitioner

Guillain-Barre syndrom er defineret ved Medicine Net som "en sygdom, hvor kroppens immunsystem angriber en del af det perifere nervesystem." Det perifere nervesystem forbinder din hjerne og rygmarv med resten af ​​kroppen. Ifølge Medline Plus, beskadigelse af disse nerver "gør det svært for dem at sende signaler. Som et resultat, dine muskler har problemer reagerer på din hjerne."

Ifølge forkert diagnose, er bilirubin defineres som "produktet af fordelingen af ​​gamle røde blodlegemer og en af ​​komponenterne i galde. Bilirubin blandes i galde i leveren og har en gullig farve. Bilirubin er båret ind i fordøjelsessystemet i galde og blandes med afføring og udskilles. "

Forhøjet bilirubin så er defineret som højere end normale niveauer af bilirubin.

Definition alene er disse to betingelser ikke er relateret.

Symptomer

Symptomerne for Guillain-Barre syndrom omfatter svaghed normalt begynder i benene, paræstesier eller nedsat følelse, manglende evne til reflekser til at arbejde så godt som de plejede, og som medicin Net noter, kan vejrtrækning blive påvirket i de mest alvorlige tilfælde. Andre symptomer omfatter kvalme, opkastning, tab af appetit, mavesmerter, migræne, lav kvalitet feber og kulderystelser.

Forhøjet bilirubin kan føre til Gilberts sygdom. Symptomer på denne sygdom er træthed og gulsot, eller gulfarvning af huden.

Årsager

Der er ingen kendte årsager til Guillain-Barre syndrom. ifølge Medicin Net, videnskabsfolk mener dog, at kroppens immunsystem angriber sig selv. The Medicine Net hjemmeside, at i Guillain-Barre syndrom, "immunsystemet begynder at ødelægge myelinskeden, der omgiver axoner af mange perifere nerver, eller endda axonerne selv."

Behandling

Mens der er ingen kendt kur mod Guillain-Barre syndrom, der er terapi, der kan mindske sværhedsgraden af ​​sygdommen. For eksempel er der plasmaferese, også kaldet plasmaferese, og højdosis immunoglobulin terapi.

Ifølge Mayo Clinic, plasmaferese er en "type blodrensende hvori skadelige antistoffer fjernes fra blodet. Plasmaferese består i at fjerne den flydende del af blodet (plasma) og adskille det fra det faktiske blodceller. De blodlegemer er derefter sat tilbage i din krop, som producerer mere plasma at gøre op for, hvad der blev fjernet. "

Med højdosis immunglobulin behandling, lægerne giver IV injektioner af proteinerne. Små mængder af disse proteiner tillader immunsystemet til naturligt angribe invaderende organisme.

Ifølge Medline Plus, er der ingen behandling nødvendig for Gilberts sygdom.

Prognose

På grund af sin pludselig opstået, kan Guillain-Barre syndrom være en ødelæggende sygdom. De ramte nå største svaghed inden for få dage til nogle få uger efter indtræden. Recovery kan tage måneder eller år. Ifølge Medicin Net, omkring tre procent "kan lide et tilbagefald af muskelsvaghed og snurrende fornemmelser mange år efter det første angreb."

Med Gilberts sygdom, prognosen er en god en. Selvom gulsot kan komme og gå som en almindelig forkølelse, vil det ikke give varige helbredsproblemer.


        

Udgiv min kommentar