Fantacine.com

Om Abdominal Fistler

Om Abdominal Fistler


Selvom det ikke er talt om meget, abdominale fistler er farlige og vanskelige at håndtere for både medicinske team og patienten.

Definition en fistel er en åben passage, der forbinder de abdominale organer til den udvendige overflade; i lægmandssprog, det er et hul mellem en af ​​de abdominale organer ud til hudens overflade.

Årsager

Der er generelt tre årsager til abdominal fistler: sygdom, komplikationer fra kirurgi og traume eller skade.

Fistler skyldes sygdomme er normalt forårsaget af cancer eller en byld, som forårsager en svækkelse og til sidst et hul i organet, som i sidste ende kan vokse til at inddrage et andet organ eller vokse udad mod huden.

Fistler forårsaget af komplikationer fra kirurgi kan involvere en ufuldstændig lukning af et snit på et organ eller fra en utilsigtet nick af skalpel, der ikke heler, og kan blive smittet.

Den tredje type forekommer ofte i stump-force skade, såsom en bilulykke eller overfald. Den bratte kraft kan forårsage en lille revne i et indre organ, som til sidst vokser ind en fistel.

typer

Stedman Medical Dictionary definerer en abdominal fistel som "en fistulous passage forbinder et af indvolde fra bughulen til den ydre overflade"; Wikipedias definition er en smule mere forståeligt for dem uden medicinske grader: "en unormal forbindelse eller passage mellem to organer eller fartøjer, der normalt ikke forbinder."

Et par af de mere almindelige abdominale fistler er:
-enterocutaneous fistel (mellem tarmen og ydersiden huden)
-gastric fistel (mellem maven og den udvendige hud)
-anorectal fistel (mellem rectum eller anorektal område og udenfor huden)
-enteroenteral fistel (mellem to forskellige dele af tarmene)
-pancreatic fistel (mellem bugspytkirtlen og enhver anden indre organ)

Uanset organ er involveret, de væsker, celler eller udskillelse fra orglet tømmes ud gennem fistel, der bærer meget risiko for infektioner.

Der er tre typer af fistler: kun den ene ende er åben (Blind fistel); har både interne og eksterne åbninger (Complete fistel); og en ufuldstændig fistel, hvor der er en ekstern hud åbning, men det behøver ikke at oprette forbindelse til et indre organ.

Behandling

Behandlingen indebærer en kombination af operation for at korrigere de involverede åbninger og et kursus af antibiotika medicin for at fjerne enhver nuværende infektion samt forebyggelse af yderligere smitte.

Forebyggelse

Der er virkelig ingen forebyggelse af abdominale fistler, men kendskabet til muligheden for at udvikle en abdominal fistel er vigtig. Efter en skade, kirurgi eller diagnose af kræft, er det vigtigt at se din læge straks ved det første tegn på infektion.

fejldiagnose

Som med enhver medicinsk tilstand, er det vigtigt at blive informeret til at tale intelligent med din læge om din tilstand og symptomer. Self-diagnose fra oplysninger om enhver hjemmeside er aldrig en god idé. Hvis du har mistanke om en abdominal fistel, se din læge med det samme.


        

Udgiv min kommentar