Fantacine.com

Om Hvede-Allergi symptomer hos spædbørn

Hvede allergi er en immunrespons på en eller flere af fire proteiner, der findes i hvede: albumin, globulin, gliadin og gluten. Kroppen fastslår, at disse proteiner er en trussel og udvikler antistoffer til at bekæmpe dem. Hvede allergier er mest almindelig hos børn og spædbørn, men sjældne i den generelle population plager kun halvdelen af ​​1 procent af befolkningen generelt.

Risikofaktorer

Både genetiske og miljømæssige risikofaktorer spiller roller i udviklingen af ​​hvede allergi. De to største indikatorer er familiens historie og alder. Hvis begge forældre eller en forælder og en søskende har allergi, barnet er i høj risiko. Hvede allergi er ofte vokset før alder 5, efterlader spædbørn og børn på et højere risiko derefter voksne. Andre risikofaktorer omfatter udsættelse for komælk, sojamælk eller fast føde før 3 måneders alderen, foråret fødsel og udsættelse for cigaretrøg.

Symptomer

Symptomer på hvede allergi viser sig i minutter til timer efter indtagelse. Symptomerne kan omfatte udslæt, nældefeber, opkastning, diarré, hævelse, hvæsen og nysen. I sjældne tilfælde anafylaksi udvikler med sit eget sæt af symptomer, herunder: trykken for brystet og halsen, åndedrætsbesvær, problemer med at synke, bleg eller blå hudfarve, svimmelhed og svag puls. Anafylaksi kan være dødelig; lægehjælp er påkrævet. Sværhedsgraden af ​​symptomerne afhænger primært af mængden af ​​fødevarer forbruges og individuelle følsomhed.

Forebyggelse

Allergier har ingen kur, men du kan tage nogle praktiske skridt til at mindske risikoen for at udvikle hvede allergi. Amme om muligt, men hvis du skal bruge formel bruge allergivenlige sorter. Må ikke fodre din spædbarn fast føde før efter 6 måneders alderen. Når du begynder, indføre en mad hver par dage til at minimere forvirring, hvis der opstår en reaktion. Ryg ikke omkring dine børn. Ifølge Journal of Pediatrics, ikke udskyde fodre dit barn allergifremkaldende fødevarer som en forebyggende metode; det øger risikoen for, at dit barn vil have en allergisk reaktion. Folk, der har været diagnosticeret med hvedeallergi bør have adrenalin injektioner med dem i tilfælde lægehjælp er ikke let tilgængelige.

Overvejelser

Nogle mennesker, der har hvede allergi viser kun symptomer, hvis de udøver efter spise hvede. Dette kaldes hvede-afhængig, anstrengelsesudløst anafylaksi. I dette tilfælde kroppen ikke udviser den ikke-livstruende symptomer, men snarere går direkte til anafylaksi.

Baker astma er hvede allergi, der er forårsaget af vejrtrækning i hvede, såsom mel, i stedet for at spise det. Den ledende symptom er åndedrætsbesvær.

Misforståelser

Hvede allergi er ikke det samme som glutenallergi. Det er almindeligt at tro, at de er de samme tilstand; de er tydeligt forskellige. Hvede allergi er en autoimmun respons på en eller flere proteiner, der findes i hvede, ikke udelukkende gluten. Gluten intolerance påvirker 15 procent af befolkningen og er en fødevare følsomhed, der skal håndteres. Kroppen har svært fordøje kun gluten komponent i hvede. Du kan blive diagnosticeret med både hvede allergi og glutenallergi.


        

Udgiv min kommentar