Fantacine.com

Hvad er pneumatisk Otoskopi?

Pneumatisk otoskopi er en lægeundersøgelse bruges til at diagnosticere øreinfektioner. Det bruger et pust af luft til måling trommehinden reaktion på trykændring.

Udstyr

Pneumatisk otoskopi udføres med brug af et værktøj kaldet en pneumatisk otoskop. Den otoskop hoved består af en speculum konstrueret til at skifte øregangen og indeholder en pære, en tilbagetrækkelig forstørrelse linse og en mindre drifts- linse. Hovedet er et lukket-luftsystem bortset fra hullet i spidsen af ​​spekulum. Fleksibel plastrør forbinder otoskop hoved til en gummi pære, der presses til at blæse et pust af luft ind i øret.

Fungere

Ved at blæse luft ind i øret med en pneumatisk otoskop, kan læger observere reaktionen af ​​trommehinden for at bestemme mængden af ​​effusion (væskeansamling). Også kendt som trommehinden, trommehinden adskiller det ydre øre fra mellemøret. Det overfører vibrationer til knoglerne i mellemøret, spiller en central rolle i høring.

diagnostisk anvendelse

Hvis trommehinden ikke bevæger sig under den pneumatiske otoskopi undersøgelse, kan det indikere tilstedeværelsen af ​​væske i mellemøret, en perforering eller tympanosclerosis, en ophobning af hårdt væv.

Betragtning

For at få et nøjagtigt resultat, er lægen skal sikre en tæt forsegling skabt ved indføring af pneumatiske otoskop spekulum i øregangen. Hvis en korrekt forsegling ikke er nået, kan luft undslippe og kompromittere testen.

Betydning

Pneumatisk otoskopi er den mest populære test til diagnosticering af indre øre problemer. Men mange læger foretrækker tympanometri, som bruger lyd i stedet for luft til at teste trommehinden.


        

Udgiv min kommentar