Fantacine.com

Sammenhæng mellem Soda & Bone DiseaseMed sin høje sukker og kalorie indhold og mangel på næringsstoffer, er sodavand ofte skylden for at bidrage til overskydende kropsfedt og fedme, men sundhedseksperter har nu dokumentation for, at soda bidrager til osteoporose og andre knoglesygdomme, der påvirker millioner af amerikanere uden deres vide det. Forskning er i gang, men forskerne har impliceret cola og koffeinholdige sodavand især som store bidragydere til lav knoglemasse.

Osteoporose

Ifølge det amerikanske Department of Health og Human Services, osteoporose er den mest almindelige knoglesygdom, der påvirker 10 millioner amerikanere, der er fyldt 50. Yderligere 34 millioner mennesker har lav knoglemasse, sætte dem i risiko for at udvikle osteoporose. Osteoporose er karakteriseret ved nedbrydning af knoglevæv, hvilket fører til svagelige, knogleskørhed, der er stærkt modtagelige for knoglebrud, især i hofte, håndled og ryg.

fosforsyre

Selv eksperter længe har mistænkt sodavand forbrug kan bidrage til knogletab, er forskerne først nu begyndt at forstå hvorfor. Forskere ved Tufts University mener, at fosforsyre findes i cola kan binde til calcium i tarmen, forhindrer det i at blive absorberet. De har foretaget en undersøgelse, der viser, at kvinder, der drak mere end tre 12 ounce portioner af cola hver dag havde 2,3-5,1 procent lavere knoglemineraltæthed end kvinder, der drak mindre.

Koffein

Ifølge Mayo Clinic, kan koffeinholdige sodavand skade knogler endnu længere; selv om den nøjagtige årsag koffein forstyrrer knogle sundhed er ukendt, en teori er, at det hæmmer kroppens evne til at optage calcium. Desuden koffein er et diuretikum, hvilket betyder at det fremmer vandtab fra kroppen ved at øge vandladning, som kan forårsage mineral tab samt.

Risikogrupper

Af grunde, der endnu ikke forstået, hunner er betydeligt mere udsatte for knogletab fra sodavand end hanner. Den Tufts University undersøgelse, som konkluderede, at knogletætheden var lavere hos kvinder, der drak store mængder cola havde ikke de samme resultater hos mænd. En Harvard University undersøgelse viste, at kun to dåser sodavand om dagen var stor nok til at forårsage knogle svækkelse i teenagepiger.

Overvejelser

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, den gennemsnitlige kvinde allerede har bygget det meste af sin knoglemasse efter alder 20, hvilket betyder, at barndommen og ungdommen er særligt afgørende tidspunkter til opbygning knogle og undgå potentielle knogleskader fra sodavand. At få den anbefalede daglige indtag af calcium og laver vægtbærende og muskel-styrke øvelser kan hjælpe med at opbygge stærke knogler.


        

Udgiv min kommentar