Fantacine.com

Ulemperne ved generelle velbefindende i selvværd

Ulemperne ved generelle velbefindende i selvværd


En del af at have en stærk selvfølelse er at have en god fornemmelse af velvære. En State University of New York undersøgelse rapporteret, at forbindelsen mellem generelle trivsel og selvværd er meget høj. Der er målinger for generelle velbefindende, eller GWB, der tillader forskerne at nedbryde komponenterne i det komplekse forhold mellem positive og negative virkninger på en persons liv, alder, køn og fysisk velvære, såvel som sit hjem, personlige og arbejde eller skole liv.

General Well-Being

Konkret generelle velbefindende refererer til en persons humør, tilfredshed, positivitet og lykke. GWB måles ved en persons evne til at have positive følelser om sig selv og sit liv. Hvordan en person føler om hans liv påvirker, hvordan den person føler om arbejde, hans sociale forhold, medlemmer af familien og samfundet generelt. Der er en dikotomi i dette forhold mellem en person og hans sans for velvære i at omstændighederne omkring ham indgå i hans GWB og hans GWB feeds ind i hans svar på sine omstændigheder.

Selvværd

Selvværd refererer til den holdning individer har om sig selv. Selvværd kører skala fra positiv til negativ, og hvordan nogen føler om sig selv er et resultat af hendes forhold til familie, samfund, kultur og folk med hvem hun deler hendes liv. I 1965, Morris Rosenberg designede Rosenberg Self-Esteem Scale, som er en 10-spørgsmål Likert skala ved hjælp af en fire-punkts foranstaltning, der spænder fra "meget enig" til "meget uenig". Fra den mulige maksimale score på 30 point, folk er i stand til at måle deres egen følelse af selvværd numerisk. Denne skala er stadig standarden for måling af selvværd. Jo højere score, jo bedre dit selvværd. Hvis du scorer 15 eller under, er dit selvværd at være lav.

Forbindelsen mellem General Well-Being og selvværd

GWB er en del af selvværd, og vice versa. Jo bedre du føler om livet i almindelighed og bedre dine økonomiske, sundheds- og forholdet situationer, jo højere din GWB er bundet til at være. De mere positive mennesker er i vurderingen af, hvordan de mener om deres niveau af præstation, respekt og værdi i den samlede ordning af liv og verden som helhed, jo højere deres selvværd. Hvis en person har god selvtillid, men nogle aspekter negativt påvirker hans velbefindende, kan hans holdning formindskes. På samme måde, hvis han modtager et slag for hans selvværd, såsom at blive afvist af en elsket en, der kan skade hans sans for velvære.

Den ufordelagtige Forbindelsen mellem General Well-Being og selvværd

Fordi forbindelsen mellem generelle trivsel og selvværd er så høj, kan nogen indvirkning på den ene påvirker den anden --- men virkningen er ikke pålidelige. GWB skyldes en kombination af eksterne faktorer samt interne elementer, og dermed din følelse af generelle trivsel kan påvirkes af omstændigheder uden for din kontrol. For eksempel, hvis du mister dit job, kan det påvirke din GWB, hvilket igen kan skade dit selvværd. Din følelse af velvære kan blive skadet af sundhedsspørgsmål. Men dette kan ikke påvirke dit selvværd. Den nederste linje er, at mens der er en stærk vekselvirkning mellem GWB og selvværd, kan eksterne faktorer påvirker GWB, men der er ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem denne negative effekt og et fald i selvværd.


        

Udgiv min kommentar