Fantacine.com

Hvordan kan man se Hvis en sort plet på ansigtet er hudkræft

Hvordan kan man se Hvis en sort plet på ansigtet er hudkræft


Ifølge Mayo Clinic, hudkræft er stigende. Der er tre typer af hudkræft: basilikum cellecarcinom, pladecellecarcinom, og melanom. Melanom er den mest alvorlige form for hudkræft, men hvis du opdager det tidligt, kan behandlingen blive en succes. De områder, størst sandsynlighed for at få pletter er hovedbunden, læber, ører, hals, bryst, arme, hænder, ben og i ansigtet. Steder kan pludselig dukke op eller langsomt over tid.

Instruktioner

1 Kend typer af hudkræft. Viden er nøglen til sundhed. Basalcellekarcinom er en voksagtig bump eller en flad ar-lignende læsion, der kan være kødfarvet eller brun. Planocellulært karcinom er en fast rød knude eller en flad skællet læsion. Basal og pladecellekræft normalt vise op på læber, ører, hals, hænder eller arme. Melanom kan dukke op overalt på kroppen eller på en eksisterende mole. Det har forskellige former og farver. Det kunne være en stor brun form med sorte prikker. Det kunne være en muldvarp, som skifter farve eller blødninger. Det kunne være en læsion, der har uregelmæssige kanter eller en kuppelformet bump.

2 Undersøg dit ansigt regelmæssigt. Hudkræft vil ændre sig over tid. Kig efter eventuelle læsioner, der ændrede farve, størrelse eller form. Føl stedet for at se, om det ændret. Kig efter asymmetriske former. Den ene side kan hæves og den anden side flad. Grænser kan være vag. Hold øje med flere farver.

3 Undersøg hele kroppen. Melanom breder, mens basal celle ikke spredes og planocellulært er ikke egnet til at sprede sig. Melanom kan dukke op på stammen, hoved eller hals af mændene og på ben eller arme af kvinder. Kig efter hurtig stigning størrelse over et par uger.

4 Tal med din læge. Selv en lille, sort plet kan være alvorlige. En læge bør se nogen vækst, der er større end en blyant viskelæder. Din læge kan fortælle det samme, hvis en plet er kræft. Lægen vil gøre en biopsi for at bestemme kræft scenen. Ikke alle hudforandringer skyldes kræft, selv om, og en sort plet betyder ikke nødvendigvis kræft. Det er vigtigt at se lægen, så behandling kan begynde med det samme, hvis det er kræft.

TIPS

  • Beskyt din hud. De fleste hudkræft er forårsaget af overeksponering for solen. Bær solcreme selv om vinteren og på overskyede dage. Undgå solen under spidsbelastning timer af dagen mellem 10:00 og 16:00 Bliv fortrolig med din krop, så du er opmærksom på nye pletter.
  • Aldrig udskyde se en læge, når en læsion eller spot vises, og ikke forsvinder.

        

Udgiv min kommentar