Fantacine.com

En kost for at hjælpe LDL

Low density lipoprotein (LDL) er den "dårlige" kolesterol, som kroppen producerer i overskud, skyldes en kombination af genetiske faktorer og kostindtag. En lipoprotein er sammensat af fedt, protein og kolesterol. Når LDL bygger op, det klæber til væggene i arterier og kan begrænse blodgennemstrømning, der bidrager til hjerte-kar-sygdom. Ud til motion og medicin, kan kostændringer hjælpe lavere LDL.

Optimal Kolesterol

De optimale niveauer er total kolesterol på mindre end 200; HDL på 40 eller derover; LDL på mindre end 100; og triglycerider på under 150 mg / dl. Der er to facetter til at formulere en kost for kolesterol kontrol. Det første mål er at sænke LDL, og det andet mål er at sænke total kolesterol tal. Du ønsker heller ikke at sænke HDL (high density lipoprotein) under 40 point, fordi det er den "gode" kolesterol, der fjerner overskydende kolesterol.

Bedste fødevarer

Fem fødevarer er fremragende til at sænke kolesterol, ifølge Mayo Clinic. Disse er valnødder, havregryn eller havreklid, fiskeolie, olivenolie og fødevarer, der indeholder plantesteroler eller stanoler. Det er stoffer, der blokerer cholesterol absorption og findes i yoghurt og appelsinjuice. Du bør stræbe efter mindst 2 g steroler eller stanoler dagligt, hvilket er omkring 16 ounce appelsinjuice eller to portioner af yoghurt. Indtagelse 2 spsk. olivenolie dagligt sænker LDL uden at påvirke HDL. Fiberen i havregryn blokke cholesterolabsorption, og 1,5 kopper indeholder 6 mg fiber. En håndfuld valnødder eller mandler dagligt opretholder blodkar elasticitet på grund af de høje niveauer af flerumættede fedtstoffer i nødder. Fiskeolie eller frisk fisk, indeholder omega-3 fedtsyrer, der reducerer risikoen for blodpropper, hjerteanfald og pludselig død. Du bør spise to portioner fisk om ugen eller supplere med fiskeoliekapsler.

værste Foods

De værste fødevarer til at sænke kolesterol er dem højt indhold af fedt, især mættet fedt og transfedt. Begge typer af fedtstoffer øger LDL niveauer uden en tilsvarende stigning i HDL-kolesterol. Kød er typisk højt indhold af mættet fedt, og mange snack fødevarer indeholder transfedtsyrer. Producenter af forskellige fødevarer forsøger at fjerne transfedtsyrer fra deres produkter, så se efter etiketter mærket "ingen transfedt." Sørg for at du ikke reducere fedt for drastisk, fordi din krop har brug for nogle fedt at opretholde sunde kolesterol niveauer. Fokus på de "gode" fedtstoffer, ligesom avocado og solsikke, tidsel eller raps olie. Generelt bør du forsøge at spise færre forarbejdede fødevarer og basere din kostplan på hele fødevarer, der er høj i ernæring, som frugt, grøntsager og fuldkorn.


        

Udgiv min kommentar