Fantacine.com

Sådan fortolkes VAP kolesterol profil

Dine kolesterol score er en direkte indikation af sundheden for dit hjerte. Jo højere score, jo mere du er i risiko for at få en hjertesygdom. Desværre er de fleste af os er uvidende om vores kolesteroltal, da højt kolesteroltal er symptomfri. The National Cholesterol Education Program rådgiver alle over 20 for at få deres kolesteroltal målt mindst én gang i hvert femte år. Den lipid profil test bruges normalt, men nu er en mere avanceret test, kendt som Vertical Auto Profile eller VAP, er test vinder valuta som registrerer yderligere målinger, der er bedre indikatorer for hjertesygdomme.

Instruktioner

1 Tjek dig total LDL læsning. Din LDL eller low-density lipoprotein, niveauer er vigtigst for at bestemme din risiko niveauer, da det er disse lipoproteiner kan holde sammen og blokere arterierne. En LDL niveau mindre end 130 milligram pr deciliter blod anses ønskeligt, ifølge Atherotech, en hjerte-diagnostisk virksomhed, der anvender VAP teknologien.

2 Beregn din rigtige LDL-niveau. LDL-niveauer er yderligere opdelt i real LDL, mellemliggende-density lipoproteiner eller IDL, og lipoprotein a. Af disse er IDL og Lipo et er, hvad du arver fra dine forældre. Lipo en kan ikke reduceres ved regelmæssig medicin, mens IDL har været forbundet med diabetes. Rigtig LDL beregnes ved at trække IDL og Lipo a fra din samlede LDL-niveau. Ifølge Atherotech de ønskelige niveauer for real LDL er mindre end 100 mg / dl af blod, for IDL er mindre end 20 mg / dl og til Lipo en er mindre end 2 mg / dl.

3 Tjek din HDL læsning. Dine high-density lipoprotein, eller HDL "gode kolesterol, 'niveauer bør ideelt set være mere end 40 mg / dl som anvist af American Heart Association. Disse er beskyttelsesmidler til hjertet, da de hæmmer LDL fra deponering på arterie vægge. Det er yderligere opdelt i HDL2 og HDL3. HDL2, som siges at være mere beskyttende, skal være mindre end 10 mg / dl, mens HDL3 der ikke er så beskyttende bør være mindre end 30 mg / dl. Den IndexCopernicus Journal rapporterer, at HDL2 til HDL3 forholdet er en vigtig faktor for hjertesundhed.

4 Vær opmærksom på dine meget low-density lipoprotein aflæsninger. Meget lav densitet lipoproteiner er forbundet med uafhængige hjerte risiko uanset andre lipoproteinniveauer. Det er yderligere opdelt i VLDL1, 2 og 3. VLDL3 er den farligste af disse og bør forblive mindre end 10 mg / dl, mens VLDL kombineret bør forblive mindre end 20 mg / dl. Hvorfor den samlede VLDL bør være mindre end 30 mg / dl ifølge atherotech.com

5 Vurdere din total kolesterol niveau. Den samlede af LDL, HDL og VLDL-værdier giver dig din samlede kolesteroltal, og American Heart Association anbefaler det bør være under 200 mg / dl for at indikere et godt helbred. Summen af ​​LDL og VLDL alene er kendt som ikke HDL (ønskeligt under 160 mg / dl), og det anses for en meget god indikator for et sundt hjerte.

6 Tjek din triglyceridniveauer. Triglycerider er en anden form for fedt i blodet, som du har brug for regelmæssig funktion. Men hvis dens beløb stige til mere end 150 mg / dl, du er på et højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, i henhold til American Heart Association.

7 Kontroller andre faktorer. De proteiner, som binder med fedt til at danne lipoproteiner, kendt som apolipoproteiner kan også registreres fra din VAP test. En lavt forhold mellem de to komponenter, Apo B100 og Apo A1, indikerer godt hjerte sundhed som ville blive nævnt på din Atherotech VAP profil.


        

Udgiv min kommentar