Fantacine.com

Sygdomme i colon ascendens

Sygdomme i colon ascendens er udbredt blandt ældre mennesker, men de kan også påvirke de unge. Ifølge MedlinePlus.com, fordi kolon lagrer afføring, kost spiller en stor rolle i udviklingen af ​​kolon sygdomme. En kost med højt fiber kan være forebyggende. Behandlinger for sygdomme i colon ascendens omfatter medicin og kost ændringer.

tyktarmspolypper

Polypper er ekstra væv masserne, der kan vokse i hele din krop, eller i dette tilfælde, i din opstigende kolon. Ifølge MedlinePlus.com kan tyktarmspolypper begynde som tyktarmskræft eller senere udvikle sig til det. Almindeligvis fjernes de for at forhindre dem i at udvikle sig til kræft. De er også testet for at sikre, at de ikke allerede er kræft. Folk generelt ikke har nogen symptomer fra colon polypper derfor er det vigtigt at få colonoscopies at bevare dit helbred. Folk ældre end 50, eller som har haft polypper tidligere har en større chance for at få dem. Mennesker med en familie historie af polypper eller tyktarmskræft er mere tilbøjelige til at have colon polypper så godt. (Se reference 1)

colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa, eller ulcerøs proctitis, forårsager sår i tyktarmen beskyttende foring, ifølge MedlinePlus.com. De sår er forårsaget af kronisk inflammation, som bringer ulcerativ colitis under paraplyen sigt inflammatorisk tarmsygdom. Symptomerne begynder typisk i mennesker i alderen 15 og 30. De omfatter mavesmerter, blodig diarre, anæmi, udtalt træthed, vægttab, appetitløshed, blødning fra endetarmen, sår på huden og ledsmerter. Ordineret medicin kan hjælpe med at kontrollere symptomerne. (Se reference 2)

diverticulitis

Ifølge MedlinePlus.com, diverticulitis er betingelsen for at have inficeret diverticula (tilfældige små poser i tyktarmen), som bliver betændt. Feber, kvalme, opkastning, kulderystelser, kramper, forstoppelse, blødning tårer eller blokeringer er symptomer på diverticulitis. Antibiotika anvendes for at helbrede infektionen; dog diverticula stadig og kan blive betændt igen. Udviklingen af ​​divertikler kan forhindres ved en fiberrig kost. Det er sagt dog ifølge MedlinePlus.com, cirka 50 procent af dem over 60 år har nogle diverticula. (Se henvisning 3)

Irritabelt tarmsyndrom

Irritabelt tarmsyndrom, eller IBS, er hovedsagelig en harmløs, men skærpende sygdom i colon ascendens, såvel som resten af ​​tyktarmen. Det betyder ikke forårsage skader på tyktarmen, men det kan ændre dit liv tilstand. Ifølge MedlinePlus.com, symptomer omfatter abdominale kramper, oppustethed, undertiden forstoppelse og undertiden diarré. Nogle af symptomerne på IBS kan styres ved regulering af din kost og stressniveau. (Se henvisning 4)

Tyktarmskræft

Coloncancer eller colorectal cancer, er den fjerde mest udbredte cancer i USA. Din risiko for det stiger med alderen og med familiens historie. Også, hvis du har nogen af ​​de tidligere diskuterede sygdomme i colon ascendens, din risiko stiger. Symptomerne ligner andre kolon sygdomme og omfatter mavesmerter, blodig afføring og tarm vane ændringer. Behandlingen omfatter kemoterapi muligheder, fjernelse af kræftceller og stråling. (Se reference 5)


        

Udgiv min kommentar