Fantacine.com

Kan man blive afhængig af ilt brug?

Kan man blive afhængig af ilt brug?


Nogle medicinske tilstande kræver patienterne at modtage medicinsk ilt snarere end at lægge mængden af ​​ilt modtaget af vejrtrækning regelmæssig luft. Ligesom de fleste andre medicinske behandlinger, anvendelse af oxygen kræver ofte en recept. En bekymring, at nogle patienter har, når ordineret ilt er, om dens anvendelse kan være vanedannende.

procenter

Nogle mennesker, der er ordineret ilt er under det indtryk, at de vil modtage 100 procent ilt for at sikre, at de får det niveau, de har brug for i deres blod. Men dette er ikke sandt. Faktisk er procentdelene ikke så forskellig mellem rumluft og tank luft. Room luft består typisk af omkring 21 procent ilt niveauer. Den luft, der kommer ud af en tank indeholder ilt niveauer mellem 24 og 30 procent, hvilket giver de højere niveauer, der kræves for patienterne.

Risici for brug

Risikoen for brugen af ​​ilt er også ofte misforstået af patienterne. Nogle patienter tror, ​​at hvis de bruger deres ilt i længere tid, vil deres organer bliver afhængige af det. Nogle føler også, at hvis de kun bruger deres ilt på deltid, vil deres organer med tiden kræve brugen fuld tid. Ingen af ​​disse scenarier er sandt. Ilt er helt sikkert at bruge under en læges tilsyn for enhver periode i hvert fald brug uden risiko for afhængighed eller øget brug.

Bivirkninger

Selvom ilt ikke kan blive fysisk vanedannende til din krop, der er mulige bivirkninger patienter kan opleve, mens du bruger ilt. Disse bivirkninger kan blive endnu mere udtalt, hvis iltindholdet bliver for højt. En af de mest bemærkelsesværdige bivirkning af for meget ilt er træthed. Brug af oxygen på niveauer, som er for høj for en længere periode kan også forårsage skader på lungerne. Denne potentielle skade betyder, at patienterne bør følges nøje af deres læge, mens du bruger ilt.

iltindholdet

Fordi kroppen er afhængig af ilt for at fungere korrekt, og sørg patienter får den rette mængde ilt i blodet er vigtig. Denne afhængighed er også derfor ilt ikke kan være vanedannende; det er et krav for livet. Når en patient har en medicinsk tilstand, såsom lungesygdomme eller hjertesygdom, hvori mindre ilt gør det ind i blodbanen, er højere niveauer af oxygen, der kræves for at sikre den korrekte mængde er til stede i blodet. Hos nogle patienter kan brugen af ​​oxygen i et tidsrum retter den underliggende sygdomstilstand, hvilket tillader patienten at stoppe brugen oxygen. I andre tilfælde kan patientens krop forværres yderligere, kræver højere niveauer af oxygen som tiden skrider frem. Dette indikerer ikke en afhængighed, snarere det betyder blot, at den medicinske tilstand forværres.


        

Udgiv min kommentar