Fantacine.com

Er Prostata Cancer helbredes?

Ifølge den Prostate Cancer Foundation, vil en ud af hver seks mænd udvikler prostatacancer på et tidspunkt i deres liv. Hvor hærdelige prostatacancer er afhænger af hvor fremskreden canceren er, og hvor tidligt behandlinger begynde. Typen af ​​behandling, der anvendes til prostatacancer afhænger af scenen eller fremføring af sygdommen.

Statistik

Ifølge American Cancer Society, overlevelsesraten for mænd med prostatakræft er næsten 100% over en femårig periode. Ti- og 15-årige overlevelsesevne statistikker er 91% og 76%, hhv. Disse statistikker tager i betragtning, at ca. 80% af alle diagnosticerede prostata sager er i de tidlige stadier af sygdommen.

Kirurgi

Når kræften er lokaliseret, prostata kirurgi har en meget god succesrate for at fjerne canceren. Den mest almindelige kirurgi er fuldstændig fjernelse af prostata via abdominal kirurgi. Efter operationen, er prostata, eventuelle tumorer og nogle af de omgivende væv undersøgt for at sikre, at alle kræft blev fjernet.

Stråling

Strålebehandling anvendes til at ødelægge eller skrumpe cancerceller i prostata eller omgivende væv. Strålingen kan udføres eksternt, meget gerne en x-ray, eller internt, hvor doser af stråling sendes ind i selve prostata. Ifølge American Cancer Society, effektiviteten af ​​strålebehandling på prostatakræft er omtrent den samme som operation.

hormonbehandling

Hormonbehandling fokuserer på at blokere testosteron, som kan stoppe eller bremse kræft vækst. Hormonbehandling kan anvendes i forbindelse med andre cancerbehandlinger at forbedre chancerne for at kurere sygdommen.

fremskredne stadier

Fremskreden prostatacancer, der har spredt eller spredt sig til omkringliggende organer, væv eller knogler er mindre tilbøjelige til at være helbredes end de tidligere stadier af sygdommen. Overlevelsesevne statistik afhænge af, hvor langt og hurtigt kræft spreder sig. Behandlinger af fremskreden prostatacancer kan indbefatte stråling hormon terapi og kemoterapi. Disse behandlinger er ofte til at forlænge og forbedre livskvaliteten.


        

Udgiv min kommentar