Fantacine.com

Hvad er Efedrin?

Efedrin er en bronkodilatator og decongestant med stimulerende egenskaber. Det fås i både receptpligtige og over-the-counter formuleringer til behandling af bronkial astma, forkølelse, influenza og bronkitis. På grund af sundhedsrisici og bekymringer om brugen af ​​efedrin til at fremstille metamfetamin, der indeholder efedrin er underlagt yderligere regulering.

Fungere

Ephedrin virker ved at åbne bronkioler i lungerne. Dette letter vejrtrækning og hjælper med at rydde slim fra lungerne. Alle over-the-counter og nogle receptpligtig præparater, der indeholder efedrin er kombineret med en slimløsende, guaifenesin. Guaifenesin tynder slim i luftvejene og gør det lettere at hoste op. Efedrin er indiceret til kun brug kortvarig. Det bør ikke tages dagligt i mere end et par dage, undtagen på råd fra din læge.

effekter

De fleste mennesker, der tager efedrin oplever mærkbare bivirkninger. Undertiden, bivirkningerne er alvorlige nok til at gøre ophørende lægemidlet nødvendig, men de er som regel kun et irritationsmoment. De mest almindelige bivirkninger opleves, mens du tager efedrin omfatter hovedpine, svimmelhed, angst, rastløshed, søvnløshed og dårlig mave. Rapporter forstyrrende eller usædvanlige bivirkninger til din læge.

Overvejelser

Efedrin er forbundet med visse risici, som er mere udtalt i mennesker, der har allerede eksisterende sundhedsmæssige betingelser eller som tager andre medikamenter. Hvis du har diabetes, grøn stær, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, prostata udvidelsen, kramper eller en overaktiv skjoldbruskkirtel, konsultere lægen før du tager denne medicin. Mange lægemidler kan interagere med efedrin, så hvis du tager en receptpligtig medicin, så spørg din læge, før du bruger efedrin. Du må ikke tage efedrin med over-the-counter narkotika, der indeholder pseudoephedrin, phenylephrin eller koffein.

Misforståelser

Efedrin er ofte forveksles med andre lægemidler og kosttilskud, som har lignende navne, men som har vigtige forskelle. Ephedra er en drogetilberedningen, der indeholder efedrin. Det blev forbudt i 2004 på grund af risikoen for helbredsproblemer forbundet med dets anvendelse. Grunden til, at ephedra blev forbudt, men efedrin var ikke, er, at mængden af ​​efedrin indeholdt i ephedra præparater var meget varierende, og disse produkter blev brugt til andre formål end dem, efedrin betingelser er indiceret til. Pseudoephedrin er kemisk beslægtet med efedrin, men er generelt mere sikker og har mildere bivirkninger. Pseudoephedrin er ikke særlig egnede til behandling af astma, men det er en effektiv middel mod kongestion. Både pseudoephedrin og efedrin holdes bag disken på apoteker, og regler begrænse, hvor meget af disse produkter, du kan købe. Dette skyldes, at begge produkter kan anvendes til fremstilling af methamfetamin.

Advarsel

Efedrin bør ikke anvendes til andre formål end kortvarig, lejlighedsvis behandling af astma, forkølelse, influenza eller bronkitis formål, medmindre din læge specifikt fortæller dig at gøre det. Efedrin, især hvis de anvendes i længere tid eller i højere end foreskrevet doser, kan forårsage slagtilfælde, hjerteanfald, hjerte arytmier, psykiatriske problemer og mavesår. Selvom nogle mennesker bruger efedrin at tabe sig, kan den effektive dosering til dette formål være meget farligt. Hvis du føler du har brug for medicin til at hjælpe dig med at tabe, så spørg din læge om sikrere alternativer til efedrin.


        

Udgiv min kommentar