Fantacine.com

Hvad er Propolis?

Propolis er et stof, der produceres af honningbier til at bruge i opbygningen deres bistader. Det er en blanding af bivoks, forskellige andre bee sekreter, og harpikser opsamlet ved bierne fra planter såsom bladknopper og blomster. Propolis anvendes af mennesker til forskellige medicinske formål, hvoraf nogle er understøttet med videnskabelig forskning og hvoraf nogle er baseret på tradition.

Identifikation

Propolis er en klæbrig substans, hvis sammensætning varierer efter typen af ​​planter til rådighed for bier. Dens farve og lugt også variere, afhængigt af kilden af ​​harpikser og årstid. Farven af ​​propolis er ofte mørkebrun, men det kan være gul, rød eller grøn. Der har endda været nogle sjældne tilfælde af transparente propolis.

Historie

Ifølge MedlinePlus, en tjeneste af det amerikanske National Library of Medicine og National Institutes of Health, er propolis længe været brugt til medicinske formål. Det er bedst kendt for sine antibakterielle egenskaber. Grækerne brugte det til at behandle bylder, assyrerne brugte den til at helbrede sår og tumorer og Ægypterne brugte det som en mumificerende agent. Dag, kan propolis findes i kosmetik, hudcremer, tyggegummi og sugetabletter. Det er ofte brugt i kommercielle fødevarer og drikkevarer, der markedsføres med anprisninger af at forbedre sundheden.

Fordele

Meget videnskabelig undersøgelse er blevet udført på brugen af ​​propolis til behandling af forskellige medicinske problemer. De fleste undersøgelser har ikke vist overbevisende beviser, selv om nogle viser lovende resultater. Anvendes som en creme eller salve, kan propolis hjælpe helbrede betændelse i livmoderhalsen, de åbne læsioner af genital herpes og mindre forbrændinger. Propolis næsespray anvendes undertiden til behandling af næse, løbende næse og feber forbundet med næse eller hals infektioner hos børn. Propolis har flere tandsundhed applikationer. Anvendes som et mundskyllemiddel, kan det reducere bakterier i munden, reducerer dannelsen af ​​plak og lindre tandsmerter og parodontitis (tandkødsbetændelse). Propolis kan også være gavnlig som en forsegling agent efter rodkanalen kirurgi og i healing dental sår.

Overvejelser

Propolis bruges til mange andre sundhedsmæssige forhold, selv om der ikke er nogen videnskabelig forskning i disse programmer. Blandt disse betingelser, i henhold til Intelihealth.com, som udgiver medicinske oplysninger indsamlet af Natural Standard og Det Naturvidenskabelige Harvard Medical School, er acne, blodpropper, tarmsygdomme, eksem, øjeninfektioner og lavt blodtryk. Andre er osteoporose, prostatacancer, psoriasis, luftvejsinfektioner, sygdom i skjoldbruskkirtlen, tuberkulose, leukæmi, HIV og sårheling. Propolis anvendes også som et antibakterielt og antisvampemiddel, en immun stimulerende og behandle virusinfektioner.

Advarsel

Anvendelse af propolis er blevet forbundet med allergiske reaktioner, især når de anvendes på huden. Mennesker, der er allergiske over for poppel opløbet, sort poppel, bistik og biprodukter kan have større risiko for at få en allergisk reaktion på propolis. Allergiske reaktioner kan producere hævelse, rødme, feber eller eksem. Hud irritationer, der kan resultere omfatte brændende, læsioner, peeling læber, hævelse, kløe, eksem eller psoriasis. Propolis kan irritere slimhinderne, når de anvendes i munden. Propolis bør ikke anvendes under graviditet eller amning, fordi afgørende oplysninger mangler på dette område.


        

Udgiv min kommentar