Fantacine.com

Fakta om Høj Kalium

Et højt kalium i blodet er kendt som hyperkaliæmi. Det er normalt en mild tilstand, der let kan behandles, selv om alvorlige tilfælde er potentielt dødelige. Hyperkaliæmi er asymptomatisk, indtil kaliumniveauet er ganske høj.

normal Range

Koncentrationen af ​​kalium i blodet er normalt mellem 3,5 til 5,0 milliækvivalenter pr (mEq / L). Hyperkaliæmi er normalt defineret som enhver koncentration af kalium over 5,0 mEq / L.

Symptomer

Symptomerne på hyperkaliæmi normalt ikke, før kalium overstiger 6,0 mEq / L. Typiske symptomer omfatter træthed, muskelsvaghed, kvalme og snurrende fornemmelser.

Årsager

Hyperkaliæmi ofte forårsaget af nyresvigt, som i glomerulonephritis (en betændelse i små strukturer inde i nyrerne) og lupus nephritis (hvor immunsystemet sygdommen lupus forårsager nyrebetændelse). Det kan også skyldes en obstruktion i urinvejene, hvilket forhindrer vandladning.

Behandling

Milde tilfælde af hyperkaliæmi kan behandles ved indgivelse af diuretika til at forøge tabet af kalium i urinen. Mere alvorlige tilfælde kan kræve intravenøs glukose, som tilskynder kalium i blodet til at flytte ind i kroppens celler.

Forebyggelse

Patienter med en tendens til hyperkaliæmi kan være nødvendigt at reducere deres indtag af fødevarer med højt kalium og undgå visse medikamenter, såsom ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID).


        

Udgiv min kommentar