Fantacine.com

Urin Infektion Betingelse Behandling

En urin infektion eller urinvejsinfektion, er en infektion i nyrer, blære, urethra eller urinlederne. Infektionen udvikles, når bakterier, der normalt skylles ud af urinvejene forblive og formere sig. Symptomerne omfatter smerter, mens vandladning, blod i urinen, og en hyppig vandladningstrang. Urinvejsinfektioner er helt almindelige, der tegner sig for mere end 8 millioner lægebesøg i USA hvert år, ifølge National Institutes of Health. Kvinder er langt mere tilbøjelige end mænd til at udvikle en UTI. De fleste urinvejsinfektioner er forholdsvis enkelt at behandle.

Antibiotika

Fordi urinvejsinfektioner er forårsaget af bakterier, antibiotika er standard behandlingsforløb. Den antibiotikum, der anvendes, afhænger af de bakterier, der forårsager infektionen og patientens historie, men fælles valg omfatter levofloxacin, ciprofloxacin, amoxicillin, nitrofurantoin og sulfamethoxazol-trimethoprim. De fleste læger vil ordinere en 7- eller 10-dages kursus af narkotika, selv om patienterne typisk begynde at føle sig bedre efter et par dages behandling. Men det er vigtigt at afslutte alle de foreskrevne medicin for at forhindre reinfektion. I de mest alvorlige tilfælde kan patienterne har brug for at blive indlagt for at modtage antibiotika intravenøst.

Smertelindring

Urinvejsinfektioner kan være smertefuldt, så syge måske ønsker at bruge over-the-counter smertestillende såsom acetaminophen, ibuprofen eller acetylsalicylsyre for nødhjælp. En anden måde at lindre smerten er at anvende en varmepude til de smertefulde områder. Dette kan især være nyttigt, når hvile eller sove.

kroniske infektioner

Nogle kvinder oplever kroniske og tilbagevendende urinvejsinfektioner, og i disse tilfælde er undertiden behov for en mere aggressiv behandling. For eksempel vil læger sommetider ordinere disse patienter antibiotika ved det første tegn på en infektion. Derudover nogle kvinder udvikler urinvejsinfektioner relateret til samleje og kan blive ordineret enkeltdoser af antibiotika, der skal træffes efter at have sex. Disse kvinder kan være i stand til at forhindre en infektion ved at gå på toilettet før og efter at have sex.


        

Udgiv min kommentar