Fantacine.com

Panic Attack Symptomer, årsager og risikofaktorer

Kørsel på en travl motorvej kan være en stressende, men overkommelig opgave for mennesker, der tager denne vej på arbejde hver dag. For mennesker, der lider af panikanfald, kan en simpel motorvej forårsage ekstreme følelser af ubehag, fysisk sygdom og lammende frygt. De samme følelser kan også være forbundet med noget mindre stressende, ligesom at gå udenfor for at tjekke mail. De symptomer, årsager og risikofaktorer forbundet med en panik angreb er diskuteret nedenfor.

panikangst

Panik angreb opstår fra at have en panikangst, hvor du kan lide pludselige følelser af ekstrem frygt, nervøsitet og fysisk ubehag. Disse angreb kan komme med næsten ingen advarsel. Mange gange angrebet selv er ude af proportion med triggeren sammenlignet med den almindelige befolkning. En panik angreb kan være så mentalt traumatisk, at patienterne ofte bekymre sig om at have yderligere panikanfald og omstrukturere deres liv for at undgå dem.

Symptomer

Panik angreb symptomer omfatter hurtig hjertebanken, brystsmerter, vejrtrækningsbesvær og overdreven sveden. Andre symptomer omfatter en følelse af terror eller forestående død, følelser af ingen kontrol og svimmelhed. Symptomer sidste i en kort periode, efterfulgt af at bekymre sig om et nyt angreb.

Årsager

En direkte årsag er ikke blevet fundet, men der er betingelser forbundet med panikanfald. Misbrugere af kokain og amfetamin har været kendt for at have panikanfald. Visse medicinske tilstande som hyperthyroidisme og hypoglykæmi kan også bringe en på. Agorafobi, en frygt for overfyldte eller lukkede rum, har en stærk relation til udløsning panikanfald.

Genetisk Risk Factor

Genetik er knyttet til panikanfald så godt. Du er dobbelt så tilbøjelige til at have en panikangst, hvis medlemmer i din familie har haft en. Kvinder er mere tilbøjelige til at udvikle lidelsen end mænd. Genet monoaminoxidase blev fundet i flere kvinder, der led af panikanfald end mænd, tyder på en genetisk disposition for dem.

Behandling

Behandling planer kan ikke være den samme fra patient til patient, fordi de årsager og risikofaktorer kan variere. Kognitiv adfærdsterapi (CBT) er normalt anvendes til patienter, der lider af fobier eller har distinkte udløser for panikanfald. Sådanne patienter kan lære afspændingsteknikker eller logisk behandling for at reducere deres frygt. Før terapi begynder imidlertid kan tages angstdæmpende medicin som Alprazolam eller Rivotril at reducere fysiske og fysiologiske symptomer på panik. For dem med ukendte miljømæssige udløser, kan antidepressiver ordineres til at reducere frygt og angst.


        

Udgiv min kommentar