Fantacine.com

Stadier af Gendannelse Fra død af en elsket

Stadier af Gendannelse Fra død af en elsket


Død af en elsket en er aldrig let at behandle, og forstå de stadier af sorg og tab kan støtte i at arbejde din vej til helbredelse. Først defineres af Elizabeth Kubler-Ross i hendes 1969 bog "On Death and Dying," disse stadier af sorg ikke altid forekommer i orden og til tider blande sig med hinanden. De er dog universel, og viden om dem kan forhindre følelser af isolation.

Afslag

Den første fase af sorg, benægtelse, er et resultat af chokket over at miste en elsket. I denne fase, er du ikke i stand til at acceptere, at din elskede er død. Du kan muligvis ikke at sige, at din elskede er "gået", og du kan føle, at han er en eller anden måde stadig er til stede. Du kan forestille dig samtaler med din elskede. Denne normal fase af sorg normalt ikke vare meget længe.

Vrede

Anger resultater fra den smerte følte som følge af død af en elsket. Du kan finde dig selv spørge: "Hvorfor mig?" eller "Hvorfor ham?" Du kan føle vrede over den person, der er død, eller endda på dig selv. Du kan føle som om hele universet er en eller anden måde mobiliseret imod dig. Du kan søge efter nogen at skyde skylden for tabet. Eksempler på personer, der nyder livet kan forårsage yderligere smerte og vrede.

overenskomstforhandlinger

I denne fase, kan du finde dig selv forsøger at forhandle med en højere magt. For eksempel kan du føler, at hvis du ændrer din adfærd eller deltage i en bestemt aktivitet, vil din elskede blive givet tilbage til dig.

Depression

Midt i depression, kan livet virke meningsløst og uden håb. Du kan finde dig selv adskilt fra ting, aktiviteter og mennesker, du engang nød. Der kan være en følelse af følelsesløshed, som undertiden viger for sorg og vrede. Denne fase kan undertiden føre til selvdestruktiv adfærd og endda selvmord; så hvis du opdager, at du er helt overvældet, søge hjælp fra et familiemedlem, en ven eller læge.

Accept

Accept opstår, når du endelig indser, at din elskede er væk, og at der ikke er noget du kan gøre ved det. Du begynder at lære at leve uden denne person, og du begynder at se, at der er håb, og at livet har en punkt. Vrede og sorg begynder at stilne af, følelser bliver lettere at håndtere, og healing virkelig begynder. Det er på dette tidspunkt, at opsvinget begynder at være en realitet.


        

Udgiv min kommentar