Fantacine.com

Hvorfor er det vigtigt at regulere blodtrykket?

Blodtryk er den kraft, hvormed blodet trykker mod arterier og vener. Diastoliske blodtryk er en måling af kraften af ​​blodgennemstrømningen når hjertet slår. Systolisk blodtryk måler kraft af blodgennemstrømningen mellem hjerteslag, mens dit hjerte hviler. Når dit blodtryk er for højt eller for lavt, du måske ikke føler nogen symptomer, men du kan udvikle flere forskellige farlige sundhedsmæssige forhold. Det er vigtigt at regulere blodtrykket for at undgå problemer.

åreforkalkning

Dine arterier bliver stivere og tykkere som du alder. Højt blodtryk fremskynder denne proces, der forårsager åreforkalkning, der gør det nemt for fedtdepoter at holde sig til væggene i blodårerne. Dette skaber blokering, der forhindrer blodet i at udøve næringsstoffer og ilt til dele af kroppen.

Slag

Når højt blodtryk får blodkarrene i din hjerne til at svække, kan de briste og forårsage en blødende slagtilfælde. Når en blodprop blokerer en arterie og holder blodet i at strømme til hjerneceller, kan de dør og forårsage en thrombotisk slagtilfælde.

Heart Attack og forstørret hjerte

Når arterier, der fører blod til hjertet er blokeret, kan mangel på ilt og næringsstoffer medføre, at du har et hjerteanfald. Forhøjet blodtryk gør dit hjerte arbejde hårdere, får det til at blive udvidet. En forstørret hjerte slidt og holder op med at arbejde.

nyreskader

Højt blodtryk skader blodkar, der fører blodet i nyrerne til rengøring og hjælpe med at slippe af med affaldsprodukter. Dette forårsager toksiner at opbygge i blodet.

Forebyggelse / Solution

Livsstilsændringer er vigtige i reguleringen blodtrykket. For at forhindre højt blodtryk eller for at sænke det, når det bliver for høj, bør du tabe sig, spise mindre salt og mættet fedt, undgå alkohol, rygestop, motion, og spise mere mad med kalium, calcium og magnesium. Hvis livsstilsændringer alene ikke virker, kan lægen ordinere medicin til at sænke dit blodtryk.

Lavt blodtryk

Blodtrykket bør overvåges, hvis det bliver for lav. Lavt blodtryk kan indikere en skade eller indre blødning, der får pulsen til at fremskynde og arterier at ekspandere i et forsøg på at øge blodgennemstrømningen og øge blodtrykket.


        

Udgiv min kommentar