Fantacine.com

Hvad er Carboplatin?

Carboplatin er et stof, der anvendes i kemoterapi. Det er ofte anvendes til behandling af forskellige kræftformer, såsom æggestokkene, hals, hoved, testikelkræft og lungekræft. Carboplatin ligner en gennemsigtig væske. Det har eksisteret siden slutningen af ​​1980'erne og anses for at være et DNA-alkyleringsmiddel.

Administration

Carboplatin er ofte administreres som et drop. Det kan ske gennem et rør, der indsættes i venen, ofte bag hånden, eller gennem et rør, der er placeret under huden i en vene lige ved kravebenet. Det kan også gøres med et rør går ind i en vene på arms skurk. Den drop proces varer cirka en time.

Bivirkninger

Som med enhver type stof, carboplatin kommer med risikoen for bivirkninger. Carboplatin kan reducere infektion modstand ved at mindske hvide blodlegemer nær knoglemarven. Det kan også forårsage overdreven blødning og blå mærker, fordi det mindsker produktion af blodplader. Folk, der gennemgår carboplatin behandling risikerer at blive anæmiske (folk, der er anæmiske har en usædvanlig lav mængde røde blodlegemer). Træthed, svaghed, kvalme og appetitløshed er andre mulige, relativt almindelige carboplatin bivirkninger, som er små sår i munden og sår.

Sjældne bivirkninger

Der er også bivirkninger sjældnere associeret med carboplatin behandling. Hvis du har en høj dosis behandling af carboplatin, kan du opleve at høre ændringer og tinnitus (ringen for ørerne). Følelsesløshed i fødder og hænder (kaldet perifer neuropati) er også en mulighed. Carboplatin påvirker nerverne. Smagen af ​​visse fødevarer kan virke anderledes, så godt. Hårtab er en yderst sjælden mulighed carboplatin bivirkning, der normalt sker som et resultat af høj dosis behandling.

Fungere

Carboplatin er en del af en klasse af lægemidler kaldet platinholdige forbindelser. Disse forbindelser bremse eller helt stoppe cancercellevækst i kroppen. Varigheden af ​​carboplatin behandling afhænger et par faktorer, såsom din kræft type og hvordan din krop reagerer lægemidlet.

Interaktioner

Negative lægemiddelinteraktioner er altid en mulighed. Den eneste veldokumenterede stof, der reagerer negativt med carboplatin kaldes nalidixinsyre. Nalidixinsyre er en medicin, der er almindeligt anvendt til behandling af urinvejsinfektioner. Carboplatin må ikke administreres til alle, der bruger nalidixinsyre.


        

Udgiv min kommentar