Fantacine.com

Farerne ved Tylenol

Tylenol, som er en acetaminophen (APAP), er en over-the-counter medicin, som anvendes primært til at lindre smerter i kroppen. For eksempel kan den hjælpe med at lindre forkølelsessymptomer, tandpine, hovedpine, muskelsmerter, gigt, rygsmerter, kramper og reducerer feber. Selvom Tylenol har mange fordele, det også kan være meget farligt.

børn

Tylenol kan være usikre for børn. Tylenol er ment som en voksen produkt. Så skal børn under 12 år ikke tager regelmæssig Tylenol. Hvis taget af et barn yngre end 12, kan det føre til leverskade og overdosering. Der er børns Tylenol versioner på markedet, som er beregnet for børn at tage, men selv det bør overvåges meget nøje.

Overdosis

Det er meget vigtigt for en person, der tager tylenol at læse etiketten på flasken. Tylenol kan være farligt, hvis en person ikke tager den anbefalede dosis. Hver tablet af Tylenol har 500 mg acetaminophen i det. Normalt Tylenol etiketten siger, at en person skal tage to tabletter hver fire til seks timer. Tager mere er en overdosis og kan være farlige. Absolut ikke tage mere end otte tabletter i 24 timer. Det anbefales at kalde gift kontrol eller få lægehjælp, hvis en person overdosis på Tylenol. Giften kontrolnummer er 1-800-222-1222.

leverskader

Når en person tager mere end da den anbefalede dosis af Tylenol det kan være farligt, fordi det kan føre til leverskader. Leverskader kan være dødbringende, fordi det kan resultere i leversvigt. Det er vigtigt, at voksne, der tager den korrekte dosering af Tylenol stoppe med at tage det efter 10 dage i træk. Food and Drug Administration har vist, at langvarig brug af Tylenol forårsager leverskader.

Alkohol

Alkohol og Tylenol ikke blandes godt sammen. Der er mange advarsler, der siger, hvis du drikker tre eller flere alkoholholdige drikkevarer om dagen, bør du kontakte lægen, før du tager acetaminophen. Kombinationen af ​​Tylenol og alkohol kan med tiden også give leverskader. Dette sker, fordi leverens niveauer af glutathion fald, og det medfører, at leveren til at lukke ned.

Graviditet

Tylenol kan være farligt, hvis du er gravid. Spørg altid din læge, hvis det er OK for dig at tage Tylenol hvis du er gravid, fordi det kan skade dit ufødte barn. Også, så spørg din læge, hvis det er OK at tage Tylenol, hvis du ammer, da det også kan påvirke dit barn.


        

Udgiv min kommentar