Fantacine.com

Kan Multipel sklerose behandles med kost?

Multipel sklerose (MS) er en autoimmun sygdom, der påvirker centralnervesystemet, som består af hjernen, rygmarven og synsnerven. Multipel sklerose påvirker kvinder dobbelt så ofte som mænd. Den nøjagtige årsag til MS er ukendt. MS diagnosticeres sædvanligvis i den tidlige voksenalder, og de fleste tilfælde diagnosticeres i alderen 20 og 50. Imidlertid kan MS også forekomme i ungdommen eller endda tidlige barndom. Der er behandlinger til rådighed, men der er ingen kur mod MS.

Fakta

Hjernen og rygmarven navnlig består af nerveceller eller neuroner. Neuroner består af en celle organ, der modtager impulser fra andre neuroner og som producerer impulser, og en axon, der bærer impulserne til andre neuroner.
Mange neuroner har et stof kaldet myelin på deres axoner. Myelin, der omgiver deres axoner kaldes en myelinskeden. Immunsystemet hos en person, der har MS angriber myelinskeder på neuroner, ødelægger områder af myelin og producerer ar eller plaque, som også kaldes sklerose. Den arvæv er permanent, og beskadigede neuroner kan ikke repareres.

Behandlinger

Mens der ikke er nogen kur mod MS, der er behandlinger til rådighed. Nogle behandlinger for MS kan ændre udviklingen af ​​sygdommen. Der er også behandlinger for forværring af MS, eller for de symptomer, såsom vandladningsproblemer og smerte. Rehabiliteringsprogrammer, såsom fysisk eller ergoterapi, kan forbedre balance og mobilitet for MS-patienter.
Komplementær og alternativ medicin behandlinger er også muligheder for MS-patienter. Nogle eksempler på komplementære behandlinger er yoga, akupunktur, biofeedback, stress management teknikker og specielle diæter.

kostvaner

Ifølge National Scleroseforeningen, er der tegn på, at en kost lavt indhold af mættet fedt og højt indhold af Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer kan være gavnligt for nogle MS-patienter. Forskning tyder på, at omega 3-fedtsyrer kan reducere inflammation, som er årsag til mange symptomer i MS. Nogle nyere forskning tyder på, at D-vitamin kan have en vis fordel for immunsystemet.
Roy L. Swank, MD, PhD udviklet en populær kost for MS-patienter. Den Swank Diet anbefaler ikke rødt kød for det første år og meget begrænset rødt kød forbrug efter det. Kosten alvorligt grænser mættet fedt og grænser umættede fedtindtag, anbefaler højt indtag af fuldkorn, frugt og grøntsager, og anbefaler kun fedtfattige mejeriprodukter og begrænset forbrug af forarbejdede fødevarer. Kosten anbefaler også daglige tilskud af levertran. Den Swank Diet ekkoer mange af de retningslinjer, CDC og MSDA anbefaler til sund kost, og levertran er højt indhold af omega 3 fedtsyrer. Den Swank MS Foundation forsker om effektiviteten af ​​denne kost for MS-patienter, men lidt forskning er blevet gjort af eksperter ikke tilknyttet Swank MS Foundation. Dr. Swank skrev "The Multipel sklerose Diet Book" med medforfatter Barbara Brewer Dugan, som omfatter opskrifter fra kosten (se link til Swank Diet hjemmeside i Resources).
Montel Williams, en berømthed og tidligere talk-show vært, der lider af MS, bruger en kost høj i hele frugter og grøntsager. Han føler, at denne diæt, sammen med regelmæssig motion og afslapning, har bidraget til at reducere sine MS-symptomer, forbedre hans livskvalitet og fjerne hans behov for antidepressiv medicin. Williams bruger en juicer at gøre grøntsagssaft han drikker dagligt, og hans bog "Living Well: 21 dage til at ændre dit liv, supercharge dit helbred og Føl Spectacular," co-skrevet med William Doyle, omfatter opskrifter fra hans kost planen. Du kan læse mere om Williams fundament på montelms.org.

Overvejelser

Der er mange specielle diæter, der er beskrevet på forskellige hjemmesider, der hævder at behandle eller endda kurere MS, men der er lidt eller ingen videnskabelig dokumentation for, at nogen af ​​dem rent faktisk kan påvirke forløbet eller symptomer på sygdommen. MS specialister anbefaler den samme velafbalancerede lavt fedtindhold, fiberrig kost, at CDC anbefaler for den almindelige befolkning.
Når en person med MS mener forsøger en alternativ behandling, såsom en speciel diæt, National Scleroseforeningen anbefaler følgende overvejelser. Først evaluering af behandling ved at spørge, hvad behandlingen indebærer, hvordan og hvorfor det er meningen at arbejde, hvor effektivt det er, hvad risikoen er, og hvor meget det vil koste. For det andet, så fortæl din læge om enhver behandling du overvejer og noget, du tager, herunder vitaminer, kosttilskud og over-the-counter medicin. Det er vigtigt ikke at opgive den traditionelle terapi, fordi disse behandlinger er blevet undersøgt klinisk og godkendt af FDA til behandling af MS, mens alternative behandlingsformer ikke har. Det er bedst at bruge alternative behandlingsformer som et supplement til, i stedet for i stedet for traditionelle behandling. The National Scleroseforeningen anbefaler også, at du dokumenterer din oplevelse, så du kan beslutte, om du tror, ​​en kost eller anden alternativ behandling er til hjælp for dig.

Advarsel

Nogle kostvaner, der hævder at hjælpe MS-patienter anbefale potentielt giftige høje doser af vitaminer og kan faktisk være farligt; din læge kan hjælpe dig med at sikre, at du ikke praktiserer nogen behandlinger, der kan skade dig.


        

Udgiv min kommentar