Fantacine.com

Om blære sygdom

Om blære sygdom


Blæren er en lille orgel, der findes i den nederste centrale del af maven. Det er en opgave for blæren til butikken urin, indtil det kan blive udvist fra kroppen. Som enhver organ i kroppen, kan blæren blive syge. Blære sygdom kan manifestere sig på forskellige måder.

Infektion

Infektion er en af ​​de mest almindelige måder blære sygdom kan manifestere sig. En blære infektion er normalt en del af en større infektion i urinvejene. Urinvejene består af blæren, nyrerne, urinrøret og urinledere. Infektion symptomer omfatter en brændende fornemmelse ved vandladning, forhøjet kropstemperatur, hyppig trang til at tisse og tryk omkring blæren.

Interstitiel blærebetændelse

Interstitiel blærebetændelse kan også ledsage blære sygdom. Interstitiel blærebetændelse er betændelse i væggene i blæren forårsager hyppig smertefuld vandladning. Denne symptom på blære sygdom ofte påvirker kvinder mere end mænd, og kan blive mere smertefuldt i løbet af en kvindes periode (se reference 3).

urininkontinens

Urininkontinens kan også ledsage blære sygdom. Urininkontinens er den manglende evne til at styre funktionerne af blæren. Dette kan ske på to måder, enten gennem en overdrevent svag blære eller en overdrevent stærk blære. Svag inkontinens i blære sygdom er forårsaget af svækket blære muskler, som kan føre til lækage eller pinlige uheld. Overaktiv blære inkontinens opstår, når nerverne sender signaler til musklerne på halsen af ​​blæren forårsage blære til at optage alt for ofte. Dette bevirker, at behovet for at urinere, selv når blæren ikke er fuld.

blærekræft

Blære sygdom kan også være forbundet med blærecancer. Ifølge National Cancer Institute, blære er den sjette mest almindelige cancer i USA. Denne type blære sygdom forekommer i foring af blæren og kan spredes ofte gennem lymfesystemet til andre dele af kroppen. Blære kræft symptomer omfatter blod i urinen, hyppig behov for at bruge badeværelset og smerter i lænden.

Diagnose

Blære sygdom kan diagnosticeres i en række forskellige måder. Urin test og røntgen er de mindst invasive metoder. Men for at få en mere præcis diagnose, vil mange læger anbefaler en cystoscoping. En cystoscope er en anordning, der tillader lægen at se inde i blæren. Cystoskopet er indsat gennem urinrøret indtil den når blæren. Når indeni, omfanget bruger teleskop-lignende objektiver til at lede efter eventuelle afvigelser i blæren.


        

Udgiv min kommentar