Fantacine.com

Tidlige symptomer på Lupus

Lupus er en sygdom, hvor immunsystemet angriber uheld sunde væv og blodceller. Som følge heraf kan dette angreb forårsage en masse skade på leddene, blodkar, hud og organer. Det er muligt for nogen at få lupus, men det er langt mere almindelig hos kvinder. Det er også mere almindelig i American Indian, Hispanic, sorte og asiatiske kvinder. Der er flere forskellige tidlige symptomer og tegn på lupus, der kan hjælpe folk i at vide, om de har denne sygdom.

tidlige symptomer

Før nogle mennesker selv har mistanke om, at de har lupus, kan de begynde at bemærke, at de føler meget træt og trætte hele tiden. Også, kan folk begynde at opdage de har udslæt på deres krop på steder, hvor de aldrig har haft udslæt før. Nyre problemer kan begynde opstår. Men den mest sigende tidlige lupus tegn er ekstrem træthed, og en træthed så stærk, at nogle mennesker har en hård tid tage del i deres typiske daglige rutiner.

hududslæt

Som hududslæt er en anden vigtig tidligt symptom på lupus, er det en god idé at være i stand til at vide, hvad slags hududslæt betyde lupus. Normalt vil folk med lupus begynde at mærke, at de har en sommerfugl udslæt langs deres kinder og næse. Lip sår, sår i munden, hud sår og røde pletter på armene kan også begynde at dukke op. De udslæt er generelt hævet og lilla eller rød,

Muskel-og ledsmerter

Muskel og ledsmerter er også almindelige som tidlige lupus symptomer. Extreme led- eller muskelsmerter er ofte det første symptom fleste mennesker mærke til lupus, og op til 75% af lupus syge oplever det. Hævelse kan opstå rødme og endda en følelse af varme sammen med de fælles og muskelsmerter. Normalt vil disse ømhed forekomme første ting om morgenen. Ømhed generelt forekommer på begge sider af kroppen og ofte i albuer, håndled, ankler, knæ og led i hænder.

Raynauds fænomen

Raynauds fænomen er også en mulig tidligt symptom på lupus. Med Raynauds fænomen, kan folk opleve en tilstand, der forstyrrer de små blodkar, der distribuerer blod til huden. I tilfælde af blod mangel, når det er koldt, vil huden blive til en hvid eller blå farve. Fornemmelser af følelse tingly eller følelsesløs kan også opstå.

Andre tidlige tegn på Lupus

Nogle andre almindelige tidlige tegn på lupus er vægttab, hårtab, hævede lymfekirtler, lysfølsomhed (dette kan forårsage udslæt til at blusse op og blive værre), nervesystem problemer (angst, depression og hovedpine), hjerteproblemer (såsom som pludselige hjerte smerter, der er en inflammation i hjertesækken), vaskulitis og feber.


        

Udgiv min kommentar