Fantacine.com

Sådan diagnosticere muskelatrofi

Sådan diagnosticere muskelatrofi


Muskelsvind forårsager en gradvis svækkelse af muskelvæv, der kan føre til lammelse og død. En type, ude af brug muskelatrofi, forekommer mere almindeligt hos voksne over 50, der ikke bruger deres muskler nok. Lægerne behandler denne type med motion, ultralyd terapi og undertiden kirurgi. Mere alvorlige og sjældne er spinal muskelatrofi, som påvirker fire ud af hver 100.000 spædbørn. SMA ofre overlever ikke forbi tidlige voksenalder, fordi der ikke er nogen kendt behandling for tilstanden.

Instruktioner

Af brug Muskelsvindfonden

1 Har patienterne beskrive symptomer med angivelse når smerten startede, hvor længe det varer, og om det forværres. Spørg hvis patienterne føler ubehag i muskler, der synes relateret til symptomerne. For eksempel kan en patient, der rapporterer arm svaghed ikke klar over, at difficultly han har vejrtrækning kunne tyde atrofi af brystmusklerne.

2 Spørg patienterne om tidligere medicinske tilstande og familie sygehistorie. Som Medline Plus foreslår, skal lægerne vide, hvis patienten bruger for meget alkohol, lider af leddegigt eller har haft et slagtilfælde eller spinal-ledningen skade, alle kendte årsager til muskelsvind.

3 Udfør en fysisk undersøgelse for at måle patientens omkreds lemmer. Observere, om patientens gangart er normalt. Test for bevægelsesområde ved at have patienten forlænge hans muskler fuldt. Bemærk hvilke bevægelser forårsage smerte.

4 Test patientens muskelstyrke ved at have patienten skub imod dig. Bedøm styrken på en skala fra 0 til 5, hvor 5 er normal og 0 indikerer ingen bevægelse.

5 Har laboratoriet udføre en komplet blodtælling at udelukke blodsygdomme. Bestil yderligere forsøg for at sikre musklerne er ikke betændt og har normale niveauer af enzymer og elektrisk aktivitet.

Spinal muskelatrofi

6 Anmodning barnets medicinske journaler gennem alderen 2. Se efter risikofaktorer, såsom en familie historie SMA, svage skulder og ben muskler, og hyppige luftvejsinfektioner.

7 Spørg forældrene, hvis barnet har svært med fodring eller vejrtrækning. Find ud af, hvis barnet mister kontrollen over bevægelsen af ​​hovedet, karakteriseret ved manglende evne til at løfte hovedet, flytte den fra side til side og holde den stabil i en alder af 6 måneder, og hvis symptomerne forværres.

8 Har forældrene fortæller barnets fysiske udvikling. Find ud af, om barnet har lært at sidde og gå selvstændigt på en normal alder.

9 Undersøg barnet for SMA indikatorer som dårlige arbejdsstillinger og nasal tale. Kig efter tegn på neuromuskulær sygdom, såsom "floppy" muskler, manglende dybe sener reflekser og trækninger i tungen. Bekræft, at svaghed vises i de proksimale (centrale) muskler i arme og ben.

10 Udføre andre genetiske tests for at bestemme tilstedeværelsen af dårligt fungerende gener. Anbefal barnet gennemgå EMG test, hvis genetiske tests er negative. Læs EMG resultater for at sikre muskel nerver bære elektriske budskaber på det rigtige tempo. Hvis EMG resultaterne er positive, bestille en MRI at se musklerne i detaljer.


        

Udgiv min kommentar