Fantacine.com

Sådan identificeres Kronisk Obstruktiv Lungesygdom

Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL) involverer luftvejene eller passager i lungerne. Disse passager bliver blokeret, og begrænse luftstrømmen, derfor gør patienten ude af stand til at trække vejret normalt. KOL er kronisk og fremadskridende - skaden er permanent. I langt de fleste tilfælde, patienter med KOL er rygere. På mindre end én procent af KOL tilfælde, en genetisk sygdom er ansvarlig. I nogle tilfælde kan indendørs luftforurening eller tilbagevendende lungeinfektioner forårsage KOL. Selvom KOL er permanent, livskvalitet ikke nødvendigt fuldstændigt formindsket. Med hurtig diagnose og behandling, kan patienter genoptage normale aktiviteter. Den vigtigste faktor i behandling KOL er at stoppe med at ryge.

Instruktioner

1 Kend symptomerne. Fordi 90% af rygere udvikler KOL, indse, at hvis du ryger, vil du sandsynligvis ende med KOL. Symptomerne omfatter en hoste, der ikke går væk eller forbedre, åndenød, og øvre luftvejsinfektioner.

2 Kontakt din læge. KOL er en kronisk, progressiv og permanent lungesygdom. Du skal være diagnosticeret og modtage behandling for at hjælpe med at styre din tilstand.

3 Samtykke til test. KOL typisk diagnosticeret ved en fuldstændig fysisk undersøgelse, laboratorietests, røntgen af ​​thorax, CT-scanning, og spirometri. Spirometri er en lungefunktionen test, hvor patienten tager en dyb indånding, og derefter udånder i et rør. En maskine, der er forbundet med røret måler, hvor meget luft blev udvist.

4 Administrer dine symptomer og sygdom. KOL vil ikke få bedre eller gå væk, men du kan lindre dine symptomer.

5 Afslut rygning. Rygning irriterer væv i munden, svælget, luftrøret, og bronkiale passager. Rygning øger også din risiko for kræft.

6 Brug en bronkodilatator. Bronkodilatatorer er ordineret medicin, der hjælper til at åbne dine luftveje, hvilket giver dig mulighed for at ånde mere frit.

7 Tænk ilt tilskud. Ofte patienter med KOL har brug for at trække frisk ilt konstant.

TIPS

  • Hvis du oplever åndedrætsbesvær, brystsmerter eller trykken for brystet, se en læge med det samme.

        

Udgiv min kommentar