Fantacine.com

Gluten Allergi Food List

Gluten Allergi Food List


Gluten er det protein, der findes i hvede, rug og byg. Mange mennesker vælger en glutenfri livsstil for at undgå raffineret mel, som har næsten ingen næringsværdi, men er kalorie-laden. Nogle mennesker undgår gluten, fordi de lider af cøliaki (den medicinske betegnelse for glutenallergi), som kan forårsage fordøjelsessystemet ubehag i form af gas, diarré, mavesmerter og oppustethed.

Effekter af Gluten Intolerance

Gluten intolerance er en autoimmun sygdom snarere end en allergi. I svære tilfælde af cøliaki, gluten angriber dele af tyndtarmen, hvor næringsstoffer fra fødevarer er absorberet. Fejlernæring er den mest indlysende bivirkning, efterfulgt af anæmi, osteoporose, hæmmet vækst (hos børn) og depression. Hvis du tror du kan have glutenallergi eller symptomer på cøliaki, søge råd hos en læge så hurtigt som muligt for at blive testet. Din læge kan foreslå, at du mødes med en diætist.

Gluten-Free Kulhydrater

En glutenfri kost betyder ikke, du kan have nogen kulhydrater. Du kan nyde quinoa, ris, majs og mel fremstillet af disse korn. Mange glutenfri brød er til rådighed. Bønner er en tilfredsstillende kombination af kulhydrat og protein. Ris og bønner er en nærende og sikre fødevarer valg.

Kød

Kød er naturligt fri for gluten. Vær opmærksom på, selv om, at panerede kød indeholder gluten (medmindre du forberede dem selv, ved hjælp glutenfri mel). Kødboller næsten altid har brødkrummer blandet i, og mange kød udskiftning produkter (beregnet til vegetarer) også indeholde gluten. Pakkede og charcuterivarer, der kan indeholde gluten er hamburgere, hotdogs, pålæg og dåse chili.

Dairy Foods

Bortset maltet drikkevarer, betyder gluten ikke naturligt findes i mejeriprodukter. Der kan imidlertid være gluten i forberedte mejeri fødevarer som ost, aromatiseret yoghurt, flødeskum og nogle nondairy creamers.

Frugt og grønt

Friske og uforarbejdede frosne frugter og grøntsager indeholder ingen gluten. Undgå dåse frugt, creamed grøntsager og tilberedte saucer til grøntsager, medmindre du kan sørge for, at der ikke er gluten i sirup eller sauce.

Fødevarer for at undgå

Emballerede og forarbejdede fødevarer indeholder ofte gluten. Hvis man undgår dem helt lyder for svært, læse etiketter til at kigge efter ordet "mel" på sådanne fødevarer som øjeblikkelig flavored ris, æg erstatninger, aromatiseret kartoffelchips og chokolade. Byg indeholder gluten, som gør matzoh og semulje mel. Øl og nogle andre alkoholholdige drikkevarer indeholder gluten.

Ring restauranter før du spiser ud for at spørge om glutenfrie retter.


        

Udgiv min kommentar