Fantacine.com

Indgroet øjenvipper Behandling

En indgroet øjenvipper, også kaldet trichiasis, er en tilstand, der er forårsaget når dine øjenvipper vokset indad mod øjet. Tilstanden kan være forårsaget af infektion, inflammation, autoimmune mangler eller traume for øjnene. Et resultat af den betingelse er, at det kan hindre dit udsyn eller irritere dine øjne.

trachom

Den mest almindelige årsag til indgroet øjenvipper er en smitsom sygdom, kendt som trachom. Selvom det er sjældent i de udviklede nationer, trachom er den førende årsag til blindhed infektiøs verdensplan. Sygdommen spreder sig i lande, hvor dårlig hygiejne er en faktor, og ofte spreder sig fra barn til barn, barn til mor, og mor til mor. Trachom behandles gennem orale antibiotika.

Epiblepharon

Et andet problem, der kan føre til indgroede hår er epiblepharon. Epiblepharon er en medfødt sygdom, der opstår, når musklerne omkring øjenområdet få huden til at skubbe en persons vipper indad. Det er mest almindeligt hos personer af asiatisk afstamning, og kan korrigeres med kirurgi.

Simple trichiasis

I udviklede nationer, simple trichiasis, eller har kun en eller to indgroede hår, er mere almindelig. Simple trichiasis kan være forårsaget af infektion spredes gennem forurenet kosmetik, kontaktlinser pleje eller hyppig berøring af øjet område med beskidte hænder. Dette kan føre til inficerede øjenvipper hårsække.

Symptomer

Hvis du har udviklet simple trichiasis, kan du opleve en hævelse af din øjenvipper follikel. Det kan også danne en stye, blokerer dit syn. Hvis venstre ubehandlet, øjenvipper vokser indad. Til sidst, kan øjenvipper ridse eller endda ar din øjets hornhinde.

Behandling

Under ingen omstændigheder bør du søge at behandle simple trichiasis selv. I stedet søge råd hos en læge eller en vision specialist som en øjenlæge. Medmindre der opstår komplikationer, kan behandlingen involverer smurt øjendråber, ødelægger håret ved elektrolyse efterfulgt af en runde af antibiotika for at bekæmpe infektioner. Din øjenlæge kan også anbefale varmt og koldt komprimerer til at mindske hævelsen.


        

Udgiv min kommentar