Fantacine.com

Cøliaki arteriestenose Symptomer

Cøliaki arteriestenose Symptomer


Cøliaki arteriestenose - også kendt som cøliaki arterie kompression syndrom - er en usædvanlig abnormitet, der resulterer i et alvorligt fald i mængden af ​​blod, der når maven og abdominal region. Set oftest hos unge, undervægtige kvinder, cøliaki arteriestenose syge vise en række forskellige symptomer. Betingelsen er ikke helt forstået og behandlingsmuligheder er kontroversielle.

Definition

Cøliaki arterie stenose er en tilstand, hvor celiac arterie - en stor arterie i maven, der giver blodgennemstrømning til mave, lever, bugspytkirtel og tyndtarm - komprimeres af unormal udvikling af medianen bueformede ligament. Som ledbånd skubber på cøliaki arterie, det begrænser den mængde af blod arterien leverer til maveregionen, hvilket medfører en række symptomer.

gastrointestinale symptomer

De mest almindelige symptomer på cøliaki arterie stenose er gastrointestinale og mavesmerter efter at have spist, ofte alvorligt vægttab og en skarp, vedvarende smerter i øverste del af maven.

kardiovaskulære symptomer

En anden usædvanlig symptom på cøliaki arterie stenose er tilstedeværelsen af ​​en abdominal bruit. En abdominal bruit er en mumlen - en unormal lyd i strømmen af ​​blod - der kan detekteres ved at lytte med et stetoskop over den del af maven, hvor den abdominale aorta ligger.

Årsag

Den nøjagtige årsag til cøliaki arterie stenose er stadig ukendt; imidlertid har medicinske forskere konstateret, at unormal placering af ligament, der er ansvarlig for tilstanden er til stede ved fødslen. Anden forskning, der angiver tvillinger har en højere forekomst af at have defekten end ikke-tvillinger, foreslår, at problemet begynder med unormal udvikling af embryo eller foster i livmoderen.

Behandling

Den vigtigste behandling for cøliaki arterie stenose er kirurgi, hvor medianen bueformede ligament s kompression af cøliaki arterie fjernes. Imidlertid er proceduren forbliver kontroversielt, idet ikke alle lider af tilstanden erfaring en lindring af symptomer efter operationen er blevet udført.


        

Udgiv min kommentar