Fantacine.com

Hvid kittel syndrom

Hvid kittel syndrom eller hvid pels hypertension, er et fænomen, hvor en persons blodtryk læser på 140/90 eller derover, i en medicinsk indstilling, men er normalt i andre tilfælde. Udtrykket refererer til de hvide kitler, at læger slid. Hvid pels syndrom er ikke egentlige hypertension og rydder op, når patienten forlader medicinsk indstilling. Fordi patienter med hvid pels syndrom har konsekvent høje aflæsninger, kan lægerne fejlagtigt diagnosticere betingelsen faktiske hypertension og ordinere medicin. Dette er et problem, fordi i mennesker med normalt blodtryk, kan anti hypertensive stoffer forårsage en farlig blodtryksfald.

Årsager

De nøjagtige årsager til hvide pels syndrom er ikke klare, men det er spekuleret at negative følelser om den kliniske erfaring udløse kamp-eller-flugt reaktion, der forårsager en kunstig forhøjelse af blodtrykket. Nogle mennesker kan ikke være opmærksomme på deres niveau af angst og kan endda tror, ​​de er afslappet. Andre kan have ingen tidligere hvid pels syndrom, så har en negativ klinisk erfaring, der resulterer i høje aflæsninger fra dette punkt på.

Diagnose

Den bedste måde at diagnosticere hvide pels hypertension er at tage konsistente blodtryksmålinger uden for et klinisk miljø. Patienterne kan tage daglige aflæsninger derhjemme, med en elektronisk skærm eller de kan bære en ambulant blodtryksmåler (ABPM). Med en elektronisk skærm, er patienterne rådes til at tage flere aflæsninger, på bestemte tidspunkter af dagen, i løbet af en periode på to uger, og registrere resultaterne. Lægen derefter tager aflæsningerne og beregner et gennemsnit. Med en ABPM, patienten bærer en lille bærbar enhed, der registrerer blodtrykket over en 24-timers periode derefter beregner gennemsnittet. En gennemsnitlig læsning ved eller under 135/85 betragtes som normalt.

Behandling

I øjeblikket er der ingen kendt behandling for hvide pels syndrom men afspændingsteknikker og meditation kan hjælpe patienter opnå lavere aflæsninger i lægens kontor. Patienterne kan også overvåge deres eget blodtryk på en skærm, der er kalibreret til skærmen i deres lægens kontor. Tager deres egne aflæsninger giver patienter til at holde styr på blodtrykket samtidig give læger med et mere præcist billede af deres blodtryk status.

Risici

Læger mener, at folk med hvid pels hypertension er mindre udsatte for hjertesygdomme end dem med vedvarende hypertension, men på mere risiko end dem med konsekvent normalt blodtryk. Mennesker med hvide pels hypertension også tendens til at udvikle vedvarende hypertension senere i livet. Det er vigtigt for mennesker med hvide pels hypertension til konsekvent at overvåge deres blodtryk til at være opmærksom på eventuelle stigninger over tid.

Konklusion

Konsekvent højt blodtryk aflæsninger kan indikere forhøjet blodtryk eller kan indikere en reaktion på det kliniske miljø. Hypertension er normalt diagnosticeres med tiden og ikke kun én behandling (eller gruppe af aflæsninger). Patienter med konsekvent høje kliniske målinger bør rådføre sig med deres læge og overveje overvåget selvovervågning at afgøre, hvilken type hypertension de har.


        

Udgiv min kommentar