Fantacine.com

Eating Disorder Advarselstegn

Eating Disorder Advarselstegn


Da Jana Christian startede restriktive spise, det gjorde hende føle sig trygge og stærke.

"Jeg kæmpede en konstant kamp i mit hoved mellem hvad jeg ønskede - fødevarer og søvn - og hvad jeg følte, at jeg fortjente: mere anstrengende motion og mindre mad," sagde Cleveland mor til to. "Som jeg vant til den fysiske træthed, svær angst og følelsesmæssig ustabilitet sparket i at signalere advarselsflag, som jeg valgte at ignorere."

Hun kæmpede dette i 15 år. Det sidst forlod hende indlagt og fodret gennem et rør indsat i hendes tyndtarmen.

"Selve tanker, der holdt mig motiveret til at styre min fødeindtagelse og øge intensiteten af ​​min træning hurtigt vendte truende," sagde hun. "Det blev en slags selv-straf, skubber min fysiske krop til den meget randen."

Mange har delt Christians kamp. Op til 24 millioner mennesker i alle aldre og begge køn i USA lider af anoreksi, bulimi eller binge eating disorder, ifølge en Renfrew center Foundation for Spiseforstyrrelser rapport offentliggjort i 2003.

Mens der er mange årsager - genetik, samfundsmæssige idealer, barndom traumer og pres blandt dem - hurtig behandling er nøglen til helbredelse.

"Vi ved fra forskning og klinisk observation, at de hurtigere ene heler fra hendes spiseforstyrrelse, jo bedre er prognosen," siger Julie Duffy Dillon, en Greensboro, North Carolina-baserede registreret diætist, der har specialiseret sig i spiseforstyrrelser. "Desværre er den gennemsnitlige tid, man lider, før det bliver hjælp er 13 måneder - for længe."

Forståelse af advarselstegn på en spiseforstyrrelse kan hjælpe med at guide dig eller en elsket en mod at få hjælp og helbredelse.

Anoreksi

Anoreksi bogstaveligt betyder "tab af appetit." Dette er misvisende, ifølge National Alliance om psykisk sygdom, fordi de fleste syge benægte deres sult veer. For at blive diagnosticeret som anorektiske, skal din kropsvægt falde mindst 15 procent under din ideelle interval. Self-udsultning, selvom den bedst kendte egenskab, er blot én bestanddel af sygdommen.

"Folk kan se det," siger Michelle Cleere, en klinisk psykolog og spiseforstyrrelse specialist baseret i San Francisco Bay-området. "Hvad folk ikke kan se, hvad der sker under overfladen."

Cleere siger mange mennesker med anoreksi erfaring usikkerhed, depression, ensomhed, perfektionisme og en følelse af mistet kontrollen. Disse faktorer kombineres for at danne en intens frygt for vægtøgning, en forvrænget selvopfattelse og en besættelse med vægtkontrol.

Ligesom symptomerne på alle spiseforstyrrelser, de af anoreksi typisk forekomme og forværre gradvist og derefter snebold i alvorlige komplikationer. Dillon siger skilte fælles advarselstegn omfatter fjerne visse fødevarer, idet der kun små bider, spise ekstremt langsomt, viser en manglende interesse i sociale spise situationer, og ubehag med spontane mad valg.

"Spiser for få kalorier kan fremme neurotiske tanker om mad, irritabilitet, søvnløshed, apati, seksuel dysfunktion og depression," sagde Dillon. Forbrugende for få kulhydrater, siger hun, udløser forstoppelse, irritabilitet, træthed, lav muskelstyrke og dårlig søvn. Mangelfulde proteinindtag kan også føre til en svag immunforsvar, menstruelle problemer og angst.

Den gode nyhed

Spiseforstyrrelser, selvom alvorlige, kan overvindes.

"På grund af nogle fantastiske forskning og modige overlevende, vi har masser af værktøjer til at fremme genvinding," sagde Greensboro, North Carolina-baserede registreret diætist Julie Duffy Dillon.

Hvis spiseforstyrrelse symptomer behandles tidligt, National Eating Disorders Association siger, er mulig sekundær forebyggelse. Det indebærer bestræbelser og programmer rettet mod tidlig identifikation af sygdom og behandling, før symptomerne kommer ud af kontrol.

Dillon sagde det hårde arbejde, der kræves for at komme sig efter en spiseforstyrrelse ofte resulterer i øget selvbevidsthed - mere så end blandt mennesker uden de sygdomme. Personen skal også et passende støttesystem for behandling fagfolk og kære til at øge chancerne for en varig bedring.

"De i nyttiggørelse fra en spiseforstyrrelse ikke mærke mad så god versus dårlig, (De) afviser kost mentalitet og arbejde aktivt på at respektere deres krop," sagde Dillon.

Jana Christian, en Cleveland beboer, der har genvundet fra en spiseforstyrrelse, sagde, at mens det er muligt at genopfinde dig selv, skal du få uden for dig selv.

"Hypnose og meditation, intuitiv spise, og frivilligt arbejde er alle positive og rensende klare mekanismer, der tvinger dig til at revurdere dine prioriteter og bremse out-of-control tanker," sagde hun.

Bulimi

Bulimi er karakteriseret ved en gentagen cyklus af spiseanfald og forsøg på at "un-eat" indtaget mad. En person med udrensning type bulimi vil fremkalde opkastning eller misbrug diuretika, afføringsmidler eller lavement. Ikke-udrensning bulimi indebærer fastende eller overdreven motion at kontrollere vægten, og lidt, hvis nogen, renser. Cleere siger en glubske person kan også have en vedvarende bekymring med kropsvægt eller form og et fravær af anoreksi.

Fælles advarselstegn på bulimi, siger hun, omfatter hemmelighedskræmmeriet omkring spisning, indtagelse af usædvanligt store mængder mad, og skiftevis mellem overspisning og faste. Mennesker med bulimi kan også komme ind i overdreven motion. Hård hud eller ar kan være synlige på deres knoer eller hænder - resultatet af huden rist mod tænderne under selvforskyldt opkastning.

Kære kan opdage store mængder af tomme fødevarer pakker i skraldespanden eller bemærker, at dagligvarer synes at forsvinde fra køkkenet. Dillon siger bulimi syge kan også udøve intenst i to eller flere timer ad gangen, og haste til toilettet efter måltider.

Ligesom anoreksi, bulimi forårsager en intens fiksering på vægtkontrol, dårlig kropsbillede og depression eller angst.

orthorexia

Hvis din interesse i sund kost er blevet tvangspræget, kan du have orthorexia, som betyder "fiksering på retfærdige spise." Selvom det ikke er en officielt anerkendt lidelse, orthorexia forårsager symptomer, der ligner anoreksi og bulimi, ifølge National Eating Disorders Association. De fleste spiseforstyrrelse eksperter er enige om, at behandling er afgørende.

"Folk med orthorexia bruge megen tid på at tænke valg af fødevarer, som forringer deres livskvalitet,« Cleere sagde. "De oplever en masse skyld og selvhad, hvis de ikke spiser sund mad, og har tendens til socialt isolat."

Som med andre spiseforstyrrelser, tanker og følelser ligger til grund orthorexia symptomer, siger Cleere. Du kan også udvise andre spiseforstyrrelse træk, såsom motion besættelse, angst eller kropsvægt fiksering.

Fordi mange populære kostvaner tilskynder tunge begrænsning af kalorier eller næringsstoffer grupper, såsom kulhydrater, kan orthorexia forveksles med slankekure.

"Mange af disse tegn er overset på grund af det, jeg kalder 'fedt fobi," sagde Dillon. Samfundet er så bekymret for fedme, siger hun, at hvis en person udøver en masse, tager lang tid at spise, vælger sunde fødevarer og ser på fødevareingredienser, kan det hele virke sundhedsfremmende, når det er potentielt skadeligt.

Binge Eating Disorder

Binge spiseforstyrrelse, ligesom bulimi, indebærer gentagen binging, dårlig kropsbevidsthed og depression. Mennesker med BED, dog ikke rense, hurtig eller træffe andre foranstaltninger for at eliminere indtaget mad. De kan opretholde en normal vægt eller bære overskydende pounds. I nogle tilfælde BED fører til fedme.

Advarselstegn for BED, sagde Cleere, omfatter en manglende evne til at stoppe med at spise, hurtig forbrug af store mængder mad, spise, selv når du er fuld, og oplagring eller skjule mad at spise senere. Du kan spise normalt omkring andre, så mæske i privat eller spise kontinuerligt i løbet af dagen, uden planlagte spisetider. Indtagelse af føde for en person med BED kan beskrives som "kaotisk".

Et 42-årig kvinde, der kæmpede med BED begyndte at komme ud af kaos efter en ven udtrykte bekymring for hendes velbefindende, og hun er nu i de tidlige stadier af bedringen.

"Alt, hvad hun nogensinde har set mig spise var lys, sunde måltider, men jeg fik tæt på 100 pounds i et år," sagde kvinden, der spurgte, at hendes navn ikke nævnes. "Jeg lavede undskyldninger ved første ... skylden en konfektionerede skjoldbruskkirtlen problem. Da hun spurgte mig flade ud, hvis jeg var binging, jeg var så skamfuld. Men endelig tale med nogen var en lettelse. Jeg følte sig klar til at få hjælp."


        

Udgiv min kommentar