Fantacine.com

Hvad er årsagen Tilstoppet næse allergi?

Tilstoppet næse, et adelsmærke for luftbårne allergier, kan være en smålig irritation. Men hvis de nasale passager bliver smittet, symptomer er stadigt værre. Tilstoppet næse indikerer ofte, at noget i luften forårsager dine problemer - enten udendørs eller i din indendørs miljø. Forstå årsagen til din tilstoppet næse indebærer at vide, hvad der forårsager din allergi, helt ned til at identificere de partikler, der forårsager denne reaktion.

Hvad er årsagen allergi?

Allergi er resultatet af en defekt immunsystem, der fejlagtigt identificerer visse proteiner, der findes i uskadelige stoffer som skadelige angribere. Som reaktion på udsættelse for disse proteiner, kroppens immunsystem producerer sine egne proteiner, kaldet IgE antistoffer. Under normale omstændigheder, disse antistoffer beskytte dig mod skadelige stoffer, der forårsager infektion og sygdom. Men hvis du har allergi, immunforsvaret afsender antistoffer til ellers uskadelige stoffer, udløser frigivelse af histaminer, der forårsager en række ubehagelige symptomer, herunder nasal overbelastning.

Hvorfor Allergier Årsag tilstoppet næse?

Den nasale luftveje og væv i bihulerne, er den luftbårne allergener første kontaktpunkt, er også en af ​​de første til at reagere. Næsen og bihuler bliver irriteret og betændt som antistofferne kæmpe med allergenet, der forårsager overbelastning og andre symptomer. Tilstoppet næse er også kendt som "allergisk rhinitis" i medicinsk terminologi. Et andet fælles navn for tilstoppet næse, at resultaterne fra allergi er "høfeber", således navnet på grund af symptomer, der er udviklet i løbet af hø sæson. Hvis du lider af tilstoppet næse, kan du føle andre effekter af høfeber samt, herunder kløende, rindende øjne og blokerede ører.

Hvornår Nasal overbelastning opstår?

Hvis allergi er resultatet af pollen, vil nasal kongestion forekommer hyppigt i løbet af foråret, sommeren og efteråret, når træer, græs og ukrudt henholdsvis producerer mest pollen. Et af de værste allergener er ambrosia, der blomstrer fra sensommer indtil frosten. Men du kan også være allergisk over for stoffer i din husstand miljø. Andre almindelige luftbårne allergener er husstøvmider, svampesporer, dyrehår, fjer og visse kemiske stoffer. Mens tilstoppet næse typisk er forbundet med udsættelse for luftbårne partikler, kan du også lider af tilstoppet næse, hvis du er allergisk over for bestemte fødevarer, insektgifte og visse lægemidler.

Identifikation kilden til nasal overbelastning

At afgøre, om nasal kongestion er resultatet af en allergi, kan en læge anbefale visse testprocedurer. Under en hudtest, huden prikkes og udsat for de proteiner, der findes i specifikke allergener. En positiv reaktion på huden - en hævet rød welt - angiver en allergisk reaktion. Blodprøver identificerer også følsomhed over for allergener ved at måle mængden af ​​IgE-antistoffer i blodbanen. Både tester støtte indsnævre listen over syndere, der kan forårsage din tilstoppet næse. En detaljeret dagbog over, når du har oplevet tidligere tilstoppet næse, samt typen og sværhedsgraden af ​​dine symptomer, er også nyttigt at din læge.

Behandling Allergi-relaterede Tilstoppet næse

Den mest effektive måde at reducere nasal kongestion relateret til allergi er at undgå de stoffer, der forårsager denne reaktion. Holde din husstand fri for støv, skimmelsvampe og andre miljømæssige allergener kan reducere nasal overbelastning. Dog kan dette ikke være fuldt ud muligt, når allergener er pollen. Medicin bruges til at reducere immunsystemets respons og dæmpe symptomer. Lægemidler, der anvendes kan være over-the-counter eller ordineret af lægen, og kan komme i form af oral medicin, næsespray og øjendråber. Hvis din nasal overbelastning er alvorlige og omsiggribende, kan du overveje immunterapi, hvor allergi injektioner gives over en række år at desensitize dig fra bestemte allergener.

Være forberedt på stoppet næse Allergier

Hvis din allergi er forårsaget af luftbårne pollen, er det ofte nyttigt at vide, hvornår du kan opleve tilstoppet næse. Den amerikanske Academy of Otolaryngic Allergi har givet en sæsonbestemt diagram i nedenstående link, der kan fortælle dig, når ragweed og træ og græs pollen er i flor (klik på "pollen kort" under Patient Resources).


        

Udgiv min kommentar