Fantacine.com

Alt du behøver at vide om Rabies

Alt du behøver at vide om Rabies


Centers for Disease Control og Forebyggelse anslår et gennemsnit på 55.000 rabies-relaterede dødsfald hvert år. Rabies er ikke en infektion, der skal tages let på. En simpel dyr bid kan føre til døden. Tag hver bid alvorligt, og være forsigtig, hvis rabies er aktiv i dit samfund.

Transmission

Pattedyr, herunder mennesker, er i risiko for rabies. Virusinfektionen kan overføres fra en inficeret krop til en sund en gennem spyt eller andre kropsvæsker. I de fleste tilfælde er sygdommen overføres fra dyr til dyr, men nogle gange et menneske vil blive smittet af en bid.

Tidsramme

Selvom rabies kan smitte mennesker i så lidt som to uger, nogle tilfælde tage flere år, før symptomerne viser sig. De fleste mennesker er ramt med symptomer inden for to til tre måneder. Hvis den ikke behandles, før de første symptomer eller umiddelbart ved begyndelsen af ​​symptomer, kunne koma eller død resultere i to til 18 dage.

Fare

Rabies er en virusinfektion, der angriber hjernen og ofte er dødelig. Ifølge Sammenslutningen af ​​Medical Mikrobiologer, har kun seks rabies overlevende med symptomer blevet registreret, og, af disse seks, fire blev efterladt med permanent hjerneskade.

Symptomer

Den indledende bid, der overfører infektionen ofte er helet med den tid symptomer begynder. De første symptomer kan omfatte kløe, brændende eller smerter omkring webstedet, kombineret med feber eller hovedpine. Som symptomerne fremskridt, vil feber fortsætter, og offeret vil opleve depression, angst, udmattelse og muskelømhed. Offeret kunne have et overskud af spyt. Perioder med ophidselse, efterfulgt af irritabilitet, angst og hallucinationer kan udvikle. Rabies symptomer vil vare to til 14 dage før den udvikler til koma eller død.

Behandling

Når bidt af et dyr, især en, der kunne have rabies, rense såret og omkringliggende område med sæbe, vand og alkohol med det samme. Informer en læge af hændelsen og placeringen af ​​dyret, der forårsagede bid. Hvis din læge har mistanke om en høj risiko for rabies, kan en vaccine anbefales. Uanset de høje omkostninger, det er sikkert, effektivt og redder liv.


        

Udgiv min kommentar