Fantacine.com

Hvordan man behandler Rotavirus i Børn

Rotavirus er en virus, der påvirker mave-tarmkanalen. Det er den førende årsag til alvorlig diarré hos børn og spædbørn, der forårsager millioner af tilfælde af diarré hele verden hvert år. Ifølge Nemours Foundation, har næsten alle børn bliver smittet med virus med den tid, de når fem år gamle, med de fleste tilfælde forårsager kun milde symptomer. Men i nogle børn, infektionen bliver alvorlig. Hospitalsindlaeggelse er påkrævet for omkring 55.000 børn hvert år. Symptomer på rotavirus hos børn omfatter feber, diarré, opkastning og mavesmerter. Den diarré kan være voldsom, vandig og vedvarer i mere end en uge.

Instruktioner

1 Har dit barns blod, urin og afføring testes for tilstedeværelse af bakterier i alvorlige tilfælde. Mens antibiotika ikke virker mod rotavirus, de er vigtige, hvis dit barns symptomer er forårsaget af en bakteriel infektion med symptomer, der ligner rotavirus.

2 Isoler barnet i løbet af tilbagebetalingsperioden for at forhindre andre i at fange rotavirus. De fleste skoler og dag cares har regler på plads om, hvor længe dit barn skal blive hjemme, typisk indtil symptomerne er helt ryddet.

3 Undgå dehydrering ved at tilbyde dit barn masser af væske eller en oral rehydrering drink, hvis din læge mener, det er nødvendigt. Undgå sodavand og frugtsaft, som det høje sukkerindhold i disse drikkevarer kan gøre diarré værre. Spædbørn bør fortsat bryst eller flaske-fodret som normalt.

4 Giv mindre mængder af væske oftere, hvis dit barn er opkastning. Hvis han eller hun kaster ofte, eller ikke kan holde væsker, ringe til din børnelæge til råds. Dit barn kan have brug for hospitalsbehandling.

5 Tilbyd dit barn mad, hvis han eller hun er sulten. Følg Brat kost for at reducere diarré ved at give dit barn fødevarer såsom bananer, ris, æblemos, og toast. Undgå mælkeprodukter og eventuelle fødevarer, der kan irritere maven.

6 Giv dit barn acetaminophen for feber efter behov. Feber kan bidrage til dehydrering, og bør overvåges nøje hos børn med rotavirus, ifølge Mayo Clinic. Hvis acetaminophen er ineffektiv, kan ibuprofen anvendes i stedet.

7 Hold øje med symptomer på dehydrering forårsaget af alvorlig diarré. Dehydrering symptomer hos børn omfatter sløvhed, tør eller klæbrig mund, et fravær af tårer, når gråd, indsunkne øjne, en sunken fontanelle, og overdreven tørst. Huden kan være cool og tør at røre ved, og spædbørn kan have en tør ble efter flere timer uden at ændre.

8 Tag dit barn til hospitalet, hvis han eller hun bliver mere og mere syg eller viser tegn på dehydrering. I nogle tilfælde kan dehydrering skal behandles på et hospital med IV-væsker.

TIPS

  • Den amerikanske Academy of Pediatrics anbefaler, at alle spædbørn får vaccination for rotavirus, der kan forhindre så mange som tre fjerdedele af infektioner.

        

Udgiv min kommentar