Fantacine.com

Hvad er årsagen Hvide Marks på tænder?

Hypocalcification

Når tænderne har hvide pletter disse tænder er offer for en tilstand, der opstår under udviklingen, og som er kaldes hypocalcification eller emalje hypoplasi, ifølge Dr. Dean Brandon of Cyberdentistblogspot.com. Pletterne kan være mælkehvid i farve eller brun eller gul. Indimellem de faktiske tand er tynd på steder eller decideret deforme. Ifølge Dr. Brandon, tænder misfarvning hos børn er overraskende almindelige. Permanente kindtænder er frekventeres ramt af denne betingelse, som er de forreste tænder, hvilket fører til bekymringer om æstetik.

Emalje hypoplasi

Undertiden benævnt Turner Tand i dental samfund, hypoplasi af denne art viser sig som et særskilt sted på en tand. Turners Tooth kan være forårsaget af en forstyrrelse eller skade på tanden under mineralisering. En anden måde at hypoplasi manifesterer er gennem striber af hvid farve eller skyer, uigennemsigtige varemærker, hvilket indikerer, at en form for systemisk forstyrrelse forekom tanden over en lang periode, ifølge Dr. Brandon.

fluorose

Hvide aftegninger kan være forårsaget af fluorose, hvilket betyder, at barnet har haft, eller udsættes for, for meget fluor, da hans tænder var at udvikle.

Når det gik op og hvad det kan betyde

Selvom tandlæger ikke altid kan bestemme, hvad der har forårsaget hypoplasi, kan de ofte fortælle, når hændelsen fandt sted, baseret på udseendet af defekten og dets placering og positionering. Hvis markeringerne ikke var på tanden, da det først kom i, så kan det være en indikator for henfald.

Seler

Hvide pletter er ofte tilskrives iført seler, ifølge Carifree.com. Plak bygger op på bøjlen-bærerens mund, fordi han har tid nok at børste sine tænder. Plakettens syrer kan forårsage skade på tandemaljen og kan resultere i hulrum. En hvid afkalket emalje spot er det første bevis på, at henfald er vej. Dette ofte ikke er bemærket før efter seler er fjernet.

Hvad skal man gøre

Det berørte område generelt ikke henfalde, men hvis det dårligt påvirkes af hypoplasi så dette kan føre til smuldre emalje eller et hulrum. Nogle gange kan en lille hvid fyldning kan bruges til at dække det berørte og misfarvet område. Hvis fortænderne er involveret, men der er ingen henfald, en mulighed, afhængigt af hvor dybt læsionen er ifølge Dr. Brandon, microabrasion der kan følges op med blegning.


        

Udgiv min kommentar