Fantacine.com

Hvad er de behandlinger af Abdominal adhæsioner?

De fleste mennesker, der har abdominal sammenvoksninger aldrig vide, at arvæv er der. De, der har symptomer forårsaget af sammenvoksninger ofte oplever kroniske smerter. Fordi der ikke er nogen pålidelig effektiv behandling af abdominale sammenvoksninger, læger fokuserer på forebyggelse frem for helbredelse dem.

Fakta

Abdominal sammenvoksninger er bands af væv, der dannes mellem organer i maven og det væv, der omgiver dem. En vedhæftning er et ar, der binder væv til et organ i en forbindelse, der begrænser naturlig bevægelse inden i bughulen. Sammenvoksninger forårsages af skade på vævet. Denne skade kan finde sted under abdominal kirurgi, når væv skæres eller den kan opstå som følge af betændelse eller infektion. Behandlinger for abdominal sammenvoksninger omfatter kirurgi og andre behandlinger. De fleste læger forsøge at stoppe dem i at opstå i første omgang.

Adhesiolysis

Fra 2009 er den eneste direkte behandling for abdominal sammenvoksninger er kirurgi. Beregnet til at bryde ud af vedhæftning og lindre patientens smerter, er denne form for kirurgi kaldes adhesiolysis. En kirurg vil omhyggeligt skåret i vedhæftningen, bryde forbindelsen den danner mellem bevirkes organ og det væv, der omgiver den. Fordi sammenvoksninger er tilbøjelige til at reformere, nogle læger er tilbageholdende med at udføre adhesiolysis. Der er ingen garanti behandling vil hjælpe stilne smerten eller vil vise sig effektiv for en betydelig mængde tid.

Forebyggelse

Fordi den kirurgiske mulighed for behandling for abdominale adhæsioner er ikke en garanteret kur, mange læger fokuserer på at forsøge at forhindre dem i at opstå i første omgang. Disse teknikker anvendes også under adhesiolysis at forsøge at forhindre sammenvoksninger fra tilbagevendende under operationen formål at friholde dem. De omfatter vælger laparoskopisk kirurgi, under anvendelse af luft og vand til at bevæge væv snarere end fysisk at forskyde dem, anvendelse Gor-Tex eller Seprafilm til væv, der ikke behøver at røre at forhindre adhæsioner dannes mellem dem og anvendelse af flydende opløsninger til at holde kroppens væv fugtig.

Andre Behandlinger

Hvis sammenvoksninger bliver forårsaget af en infektion eller inflammation, vil behandle denne infektion forhindre nye sammenvoksninger fra formning. Nogle behandlinger for abdominale sammenvoksninger fokuserer på at lindre den smerte de sammenvoksninger forårsager snarere end at behandle sammenvoksninger direkte. Disse behandlinger omfatter massage af de smertefulde område, akupunktur og biofeedback teknikker til smertebehandling. En læge kan også ordinere smertestillende medicin for at hjælpe med at lindre en patients ubehag.

Overvejelser

Mange mennesker, der har abdominal sammenvoksninger ikke oplever smerter eller andre symptomer, og ikke kræver behandling. Abdominal sammenvoksninger bør overvåges, fordi de kan foretage fremtidige operationer i en patients abdominale område vanskelig at udføre. Der er også en risiko for, at en abdominal adhæsion vil vride eller kinke, potentielt, at hindre tarmene.


        

Udgiv min kommentar