Fantacine.com

De bedste måder at behandle cystisk acne

De bedste måder at behandle cystisk acne


Cystisk acne er en type af svær acne vulgaris, der udvikler under hudens overflade, forårsager pus fyldt knuder, der er flere centimeter i diameter. Denne type af svær acne kan forekomme på ansigt, hals og hovedbund, eller på andre dele af kroppen, såsom ryg, bryst og skuldre. Ikke alene kan cystisk acne forårsage facial vansiring og dyb ardannelse, kan det være meget smertefuldt. Behandling for cystisk acne er betydeligt aggressiv og bør altid kun foretages af en læge.

Oral antibiotika

Bredspektrede antibiotika såsom doxycline, erythromycin, minocyclin og tetracyclin arbejde ved at bekæmpe bakterier, der forårsager akne, samt reducere inflammation i huden. kan være påkrævet antibiotisk behandling i flere måneder, og for dem med cystisk acne, kan der kræves en højere dosis af medikament. Topisk behandling bruges ofte i forbindelse med antibiotisk behandling.

Oral antiobiotic brug kan ikke være effektivt i behandling af cystisk acne for en lang varighed. En tilstand, der kaldes gram negative folliculitis (betændelse i hårsække) kan skyldes lang tids brug af antibiotika. Patient, der tager antiobiotics for alvorlige former for akne er i risiko for at udvikle denne tilstand, i hvilket tilfælde en anden type antibiotika kan overvejes. Alternativt er der en behandling kaldet isotrentin - mere almindeligt kendt som Accutane. (REF 1)

Isotrentin (Accutane)

Accutane har vist sig at effektivt at behandle cystisk acne og betragtes som den bedste behandlingsforløb for alle typer af svær acne, da det fjerner alle de faktorer, der er forbundet med udbrud: overskydende olieproduktion, tilstoppede hud porer, bakterier og betændelse. Accutane indebærer en behandling, hvor oral medicin tages dagligt fire til seks måneder. Patienterne kan opleve milde bivirkninger såsom forværret acne i de første uger af behandlingen, samt sprukne læber, meget tør hud, tør slimhinde og næseblod.

Anvendelse af Accutane kommer med en risiko: Denne medicin forårsager alvorlige fosterskader og kan ikke gives til gravide kvinder eller taget af kvinder, der kan blive gravide. FDA har et overvågningsprogram på plads for at godkende Accutane brug for kvinder, der er i den fødedygtige alder. Andre bivirkninger kan omfatte øget niveauer af triglycerider og kolesterol samt forhøjede leverenzymer. På grund af de mange bivirkninger der kan følge af Accutane brug, patienter, der vælger denne behandling normalt fulgt meget nøje af deres læge.

Mange patienter oplever, at alvorlige former for acne beslutsomhed efter en Accutane behandling; men i nogle få tilfælde, kan der kræves en yderligere behandling.

Interlesional kortikosteroid injektioner & andre behandlinger

Andre behandlinger indebærer tackle en cyste ad gangen. For at forhindre en stor knude fra sprænges og ardannelse, er interlesional kortikosteroid injektioner undertiden bruges. Dette indebærer indsprøjtning af cyste med en fortyndet kortikosteroid, som reducerer inflammation. Cyster "smelter" væk mellem tre og fem dage. Nogle cyster er for store til at reagere på andre behandlinger, og skal tømmes og kirurgisk fjernet i en læge kontor.


        

Udgiv min kommentar